Bona participació en les primeres hores del referèndum per la monarquia a la UAB

Hi ha sis urnes repartides pel campus vallesà

Estudiants votant en el referèndum sobre la monarquia
Estudiants votant en el referèndum sobre la monarquia | Albert Hernàndez
20 de març del 2019
Actualitzat a la 13:49h

"Estàs a favor d'abolir la Monarquia com a forma d'Estat i instaurar una República?". Aquesta  és la pregunta que aquest dimecres plana sobre el campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). En cas positiu, s'obre una altra qüestió: ""Estàs a favor de l'apertura de processos constituents per decidir quin tipus de República?". 

Un grup d'estudiants està organitzant el referèndum per la monarquia. Fins al migdia -13 hores-, 1.651 persones han votat entre les sis urnes repartides, entre la plaça Cívica -quatre- i la plaça del Coneixement -dues-. Per això, un dels organitzadors de la iniciativa, Jordi Sorolla, s'ha mostrat satisfet per com s'està desenvolupant la jornada. 

Una de les taules que hi ha amb urna pel campus Foto: Albert Hernàndez

Estudiants votant en el referèndum sobre la monarquia Foto: Albert Hernàndez


"La gent té ganes de votar, malgrat que sabem que no serà vinculant. Però té un cert sentit", ha manifestat Inés Esteban, estudiant de primer de Periodisme, després de dipositar la seva papereta. "És un bon símptoma de poder decidir i dir la teva. Hi ha moltes iniciatives com les vagues, però una votació és interessant", ha expressat Oriol Bàrcenas, estudiant de Biotecnologia. 

Sorolla ha recordat que és "transversal" i "volem que votin els favorables a la monarquia. No només va dirigit a republicans". Tot i el caràcter "simbòlic" de la iniciativa, Sorolla ha dit que vol que sigui "l'espurna que declari un incendi a la resta de l'Estat". Ha marcat que igualar la votació duta a terme a la Universitat Pompeu Fabra, amb unes 9.000 votacions, "seria un èxit".