Malestar a l’escola La Trama després que Ensenyament no garanteixi plaça a tots els germans previstos a P3

La ràtio situa el nombre d’alumnes en 25 però hi ha un total de 29 germans pendents d’entrar

Façana de l'escola La Trama de Sabadell
Façana de l'escola La Trama de Sabadell | GoogleMaps
20 de març del 2019
Actualitzat a la 13:17h
Les famílies de l’escola La Trama han posat el crit al cel després que 29 famílies no tinguin garanties que els seus fills, germans d’alumnes actuals del centre, no tinguin garantida una plaça per accedir a P3 el proper curs. Així els ho ha comunicat l’equip directiu després del trasllat de la informació procedent del Departament d’Ensenyament, motiu pel qual quatre nens i nenes poden quedar fora del centre on ja estudien els seus germans.

Les famílies s’han agrupat en una comissió de pares i mares on, de manera unànima, es reivindica el dret a poder escolaritzar els fills al mateix centre que els seus germans. La ràtio actual situa en 25 els alumnes que tenen cabuda en la única línia prevista per l’any proper, motiu pel qual ni tan sols s’ha programat una jornada per portes obertes per aquests dies, com sí que fan la resta de centres educatius públics de l’entorn on és troba La Trama.

“En un principi, l’equip directiu va traslladar a l’AMPA que després de parlar amb el Departament d’Ensenyament, els van explicar que ampliarien la ràtio per a 29 alumnes i amb un reforç, no és la millor solució, però així els germans es podien quedar al centre, però dilluns la directora ens va reunir i ens va dir que ara el Departament no garanteix que aixó pugui ser així”, explica Natàlia Tierno, portaveu de la comissió que s’ha organitzat al centre per afrontar aquesta problemàtica concreta.

Així, la perspectiva d’Ensenyament passaria per analitzar un per un els quatre casos que quedessin fora d’aquesta ràtio, després del sorteig pertinent amb les famílies que no comptin amb punts extra. “No se’ns garanteix que ens mantinguem a l’escola, amb els problemes de logística que comporta tenir dos fills en dos centres diferents, però ja d’entrada ens faran passar un calvari perquè possiblement fins al setembre no tindríem una resposta!”, apunta Tierno.

Els representants dels pares i mares assenyalen que aquesta situació que viuen és fruit d’una mala planificació del Departament, donat que si bé per al propers curs s’ha obert una línia, en anys anteriors se n‘havien obert dues. “Això comporta conseqüències per als cursos futurs”, apunta Tierno, que destaca que es genera una demanda que posteriorment no és corresposta.

El col·lectiu ja ha traslladat questa situació als grups municipals de Sabadell i tenen previst abordar aquesta situació directament amb el tinent d’alcalde d’Educació, Joan Berlanga, a través d’una reivindicació col·lectiva sota el lema “Els germans de La Trama es queden a la Trama”.