Xavier Garcés substituirà Ana del Frago com a candidat del PSC de Barberà

La fins ara candidata va renunciar gairebé un mes després de la seva detenció

Xavier Garcés, alcaldable del PSC de Barberà
Xavier Garcés, alcaldable del PSC de Barberà | PSC
Redacció
19 de març del 2019
Actualitzat a les 14:58h
L'Executiva Nacional del PSC ha ratificat aquest dimarts la proposta de l’Assemblea Local de Barberà del Vallès perquè Xavier Garcés opti a l'alcaldia de la ciutat. Ho fa després que l'exalcaldessa i fins ara candidata, Ana del Frago, ha renunciat a encapçalar la llista per a les properes eleccions municipals, gairebé un mes després que fos detinguda pels Mossos d’Esquadra per una presumpta trama de malversació i prevaricació vinculada amb la ràdio pública municipal. 

Xavier Garcés (Sabadell, 1963),viu a Barberà des de l’any 1971, ciutat en la que ja residien els seus avis des del 1959. Va cursar educació primària a l’escola Can Llobet i l’educació secundària a Sabadell, ja que llavors ni hi havia cap institut a la ciutat. Posteriorment, va fer parcialment la Llicenciatura de Ciències Econòmiques i Empresarials a la UAB.

Des de molt jove va participar com a esportista, entrenador i directiu de la Unió Esportiva Barberà i va ser representant de les entitats esportives en el Patronat d’Esports Municipal d’aquell moment. Va col·laborar con a monitor de bàsquet a les escoles municipals i va formar part de la Comissió Constituent d’Agermanament amb ciutats d’altres països amb la nostra ciutat.

Professionalment ha desenvolupament tasques en diferents empreses privades dins del món de la consultoria de gestió i solucions informàtiques durant deu anys. Com a emprenedor, va crear una societat de serveis per a les empreses, on actualment encara desenvolupa la seva activitat professional.

És militant socialista des de l’any 1988 i ha format part de diferents òrgans del partit a nivell municipal, comarcal i nacional. L’any 2007 va ser escollit regidor a l’Ajuntament de Barberà del Vallès amb diferents responsabilitats i àrees municipals (Àrea econòmica, Hisenda i Promoció Econòmica). Va ser Tinent d’Alcaldia fins a l’any 2015 i en l’actualitat és regidor del grup municipal socialista de Barberà a l’oposició.