Denuncien l'abocament de runes al Parc Agrari de Sabadell

És a la finca de Can Mimó, situada entre Torre.romeu i la Riera de Santiga

Els abocament al Parc Agrari de Sabadell
Els abocament al Parc Agrari de Sabadell | Entesa per Sabadell
Redacció
19 de març del 2019
Actualitzat a les 9:43h
L’Entesa per Sabadell ha traslladat a l’Ajuntament l’abocament de runes asfàltiques a la finca de Can Mimó, que es trobat entre Torre-romeu i la Riera de Santiga i forma part del Parc Agrari. La formació ha assegurat que hi ha “vàries tones” d’aquest material procedent de l’enderroc de vials, però desconeix el seu origen i el o els responsables d’aquest abocament. Per això, insta el consistori a que “s’emprenguin les actuacions necessàries per determinar-ho” i els “obligui” a la “immediata retirada”, així com “la reposició del terreny”.
 
En aquest sentit, no ha descartat que hi hagi “possibles responsabilitats penals”, ja que ha qualificat de “molt greus” aquest atac que “malmet les característiques i la qualitat” del Rodal.
 

L'Entesa assegura que hi ha tones de runes asfàltiques Foto: Entesa per Sabadell


L’Entesa ha recordat que Can Mimó està ubicada en sòl no urbanitzable i qualificada al Pla General Municipal d’Ordenació de Sabadell de valor agrari. El planejament “prohibeix específicament” en aquest tipologia de superfícies que “tots aquells usos que impliquin la transformació de les característiques del sòl o que lesionin el seu valor específic”.
 
D’aquesta manera, tal com ha apuntat, els abocaments “podrien constituir un delicte contra l’ordenació del territori i contra el medi ambient”. Ha insistit en la “defensa dels espais naturals” de Sabadell.