​Alumnes de quatre escoles plantaran arbres i arbusts a la Salut i a Castellarnau

Hi participaran 223 alumnes de 3i i 6è de primària de les escoles Alcalde Marcet, Espronceda, Agnès Armengol i Joan Montllor

Dues nenes plantant un arbre a Castellarnau
Dues nenes plantant un arbre a Castellarnau | Ajuntament de Sabadell
Redacció
19 de març del 2019
En les properes setmanes es duran a terme dues plantades escolars d’arbres i arbusts. Seran el dimarts 19 de març al parc periurbà de la Salut i el divendres 29 de març a Castellarnau. Es tracta d’una proposta que es fa cada any per reforestar el bosc després de la ventada del 9 de desembre de 2014 i, d’altra banda, per conscienciar l’alumnat de la necessitat de tenir cura del rodal i del paisatge en general.

El dia 19 participaran en la plantada a la Salut les escoles Alcalde Marcet i Espronceda. Seran en total 135 alumnes de 3r i 6è de primària. I el dia 29 plantaran arbres a Castellarnau les escoles Agnès Armengol i Joan Montllor. Seran 88 alumnes també de 3r i 6è. L’Ajuntament enguany facilita el transport amb autocar des dels centres educatius fins als indrets on tindran lloc les plantades, com també per fer el viatge de tornada.

Els alumnes plantaran diferents espècies, majoritàriament alzines, pins, farigola, romaní i espígol. El monitoratge serà a càrrec de l’Associació per a la Defensa i Estudi de la Natura (Adenc). Prèviament, membres de la cooperativa d’integració sociolaboral CIPO hauran fet els forats on es plantarà cada exemplar i hauran deixat el terreny a punt perquè els alumnes puguin fer la seva feina.

Aquesta activitat es prepara uns dies abans a les aules, per a la qual cosa els mestres reben uns dossiers educatiu. Després, sobre el terreny, donen a cada alumne un dossier de treball de camp. Els nois i noies s’agrupen barrejant els grups d’edat del mateix centre, de manera que els grans ajuden els més petits.