Sabadell participa en la manifestació de Madrid per rebutjar el judici al procés

Els Saballuts fan un pilar en record dels presos polítics

El castell dels Saballuts a la mobilització de Madrid
El castell dels Saballuts a la mobilització de Madrid | Saballuts
Redacció
16 de març del 2019
Actualitzat a les 23:37h
Entre les prop de 120.000 persones, segons xifres dels organitzadors, que s'han manifestat pel centre de Madrid aquest dissabte, convocades per entitats i partits sobiranistes catalans, però també per col·lectius d'arreu de l'Estat, per denunciar la judicialització del procés català i per reclamar una solució política al conflicte, hi havia gent de Sabadell. La policia espanyola, però, ha rebaixat la xifra de manifestants a 18.000. 

Veïns de la ciutat han ocupat una part d'aquesta mobilització, en la què també hi era l'alcalde, Maties Serracant. Des de l'escenari ubicat a la plaça Cibeles, punt de finalització de la marxa, l'independentisme civil ha fet una crida a resoldre el conflicte català des de la política. 


La marxa s'ha celebrat sota el lema lema -"La autodeterminación no es delito. Democràcia és decidir", en català i castellà-, al·ludint tant a la judicialització del procés com a la demanda de rtrobar una solució política al conflicte. La primera part de l'enunciat ja es va fer servir a Barcelona el 16 de febrer, en una manifestació que va congregar 200.000 persones a la Gran Via de la capital catalana.