Final del cap de setmana primaveral

El termòmetre marcarà registres per sobre dels 20 graus

Ambient molt agradable
Ambient molt agradable | Agustí Descarrega
Redacció
17 de març del 2019
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest diumenge hi haurà cel serè fins a migdia, tot i que de matinada i fins a primera hora del matí hi haurà alguns núvols baixos a punts de l'extrem nord del litoral i meitat sud del sector. Al llarg de la tarda arribaran algunes bandes de núvols alts i mitjans que deixaran el cel cobert al vessant nord del Pirineu, i mig ennuvolat a la resta de la meitat nord del territori.

A més, a partir de migdia creixeran algunes nuvolades a punts del quadrant nord-est, i al final del dia es formaran intervals de núvols baixos al sector central del litoral i prelitoral que deixaran el cel mig, puntualment molt ennuvolat.

A partir de migdia s'espera precipitació intermitent al vessant nord del Pirineu i a partir de mitja tarda s'espera alguns ruixats a punts del nord-est que al final del dia també es possible que s'estenguin a punts del sector central del litoral i prelitoral. En general serà minsa o poc abundant i d'intensitat feble. La cota de neu baixarà al vessant nord del Pirineu dels 1600 fins als 700 metres, i a la resta del Principat baixarà fins als 1400 metres.

La temperatura mínima serà semblant, tret del litoral sud, on pujarà lleugerament, i de cotes altes i mitjanes del Pirineu, on baixarà de manera moderada, localment acusada al vessant nord, i es donarà al final del dia. Oscil·larà entre els -3 i 2 ºC al Pirineu, més baixa al vessant nord de la serralada, entre -1 i 4 ºC al Prepirineu, entre 1 i 6 ºC a la depressió Central, prelitoral i litoral nord, i entre 6 i 11 ºC a la resta del litoral.

Per la seva banda, la temperatura màxima baixarà lleugerament arreu, si bé al vessant nord del Pirineu baixarà entre moderadament i acusadament; en canvi, al litoral sud pujarà de manera lleugera. Oscil·larà entre 15 i 20 ºC al Pirineu i quadrant nord-est, i entre 18 i 23 ºC a la resta del territori, si bé al litoral sud i vall de l'Ebre pujarà lleugerament.