sanitat

El Taulí estrena una sala Hemodinàmica per millorar l'atenció cardiològica

S'espera que almenys puguin atendre's 200 casos més a l'any

per Redacció, 15 de març de 2019 a les 16:57 |
Una de les millores de la nova sala del Taulí | Hospital Parc Taulí
El Servei de Cardiologia del Parc Taulí de Sabadell ha estrenat una sala d'Hemodinàmica que li permetrà tractar intervencions cardíaques més complexes i absorbir més activitat. Gràcies aquesta precisió tècnica podrà dur a terme més operacions, ja que es faran servir noves tècniques de visualització d'imatge, com l'ecografia intracoronària per veure les característiques de les lesions de les artèries cardíaques, i de software que permetrà quantificacions molt precises.  

El nou equipament, dotat amb l'última generació tecnològica i valorat en 850.000 euros, podrà donar servei a Radiologia Intervencionista i atendre almenys 200 casos més a l'any. Una xifra que correspon a la població de referència del centre i que fins ara aquesta es derivava a d'altres centres.  Els procediments d'Hemodinàmica són aquells que estan relacionats amb la circulació sanguínia i amb les pressions dins el cor, sent les tècniques més usuals la coronariografia i l'angioplàstia.


El Taulí desenvolupa aquestes pràctiques des de fa més de deu anys i amb més de 62.000 intervencions, però en els últims anys s'ha incrementat la complexitat dels casos i el volum d'activitat.

 

Participació