medi ambient

Sabadell destina més de 100.000 euros a la neteja del rodal

Gairebé la meitat de les deixalles abocades són grans abocaments

per Redacció, 15 de març de 2019 a les 15:35 |
Mobles i mobiliari de la llar, abocat al rodal | Ajuntament de Sabadell
L'Ajuntament de Sabadell va destinar uns 10.000 euros mensuals per a la neteja de les deixalles abocades al rodal i al parc fluvial del riu Ripoll. Durant l’any 2018 va recollir un total de 1.480 metres cúbics en aquest espai natural, dels quals 600 corresponen a grans abocaments. Això suposa una reducció d'un 5% respecte a l'any 2017.

D'aquests 10.000 euros de cost, 2.200 euros van ser per netejar abocaments, una tasca de la qual s'encarrega CIPO, cooperativa d’integració sociolaboral.


La majoria de deixalles es van recollir a les àrees de pícnic de Sant Julià d’Altura i de Sant Vicenç de Jonqueres, a diferents rutes pel rodal i al parc fluvial del Ripoll. Els grans abocaments continuen sent objectes voluminosos com ara mobles, fustes, electrodomèstics i deixalles d’origen industrial, per exemple, pneumàtics de vehicle i pintures, entre d'altres

També es continuen retirant abocaments de fibrociment en diversos punts del rodal. Sovint es tracta d’antics dipòsits d’aigua i de restes de teulada d’uralita. La identificació de tot aquest material és gràcies al seguiment que duu a terme la unitat de vigilància rural de la Policia Municipal de Sabadell, així com els avisos de veïns.

 

Participació