La UAB apropa l'estadística entre els més joves utilitzant la saga d'«Star Wars»

Es calcula que uns 800 estudiants assistiran a la jornada

Redacció
14 de març del 2019
Actualitzat a les 18:09h
La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) difondrà l'estadística entre uns 800 estudiants de diversos centres escolars de Catalunya, utilitzant jocs relacionats amb la saga d'Star Wars. Es tracta de les jornades Star Wars: El despertar de les dades a Catalunya, que ja van tenir lloc el passat 11 de març. En total, va haver-hi uns 380 alumnes de secundària de Barcelona, Vilafranca del Penedès, l'Hospitalet de Llobregat, Lliçà d'Amunt, Terrassa, Sabadell i Maçanet de la Serra.

Una cita que es tornarà a organitzar aquest dilluns, amb uns 400 estudiants d'altres centres de la mateixa capital catalana, Terrassa, Manresa, Santa Perpètua de Mogoda, Llinars del Vallès, Torelló, Mollerussa i Mollet del Vallès.

Els jocs consisteixen en problemes quotidians que s'han de resoldre a través de tècniques estadístiques, introduint el pensament probabilístic, l'anàlisi de dades i el pensament crític. És una iniciativa totalment gratuïta, organitzada per l'Institut de Ciències de l'Educació i del Departament de Matemàtiques de la UAB i és la segona edició que es porta a terme al campus vallesà.

La jornada està adreçada a estudiants de secundària interessats en les dades i el món de les ciències, alhora que persegueix apropar l'estadística als joves i que despertin en ells un interès.