La UAB obre un expedient a la catedràtica Teresa Freixes per contractar la seva empresa familiar

La jurista, una de les cares visibles de Societat Civil Catalana, va atorgar sumes de diners a una societat constituïda per ella i la seva filla

Teresa Freixes, en l'acte de presentació de Concòrdia Cívica
Teresa Freixes, en l'acte de presentació de Concòrdia Cívica | ACN
NacióDigital
14 de març del 2019
La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha obert un expedient a la catedràtica Teresa Freixes per haver contractat una empresa constituïda per ella mateixa i la seva filla, segons publica avui eldiario.es. La que va ser una de les cares visibles de Societat Civil Catalana (SCC) en les manifestacions del 2017 i impulsora de la plataforma unionista Concòrdia Cívica -un ens per donar veu a entitats unionistes-, hauria adjudicat sumes de diners provinents del fons europeu a la seva societat.

Segons el mitjà digital, l'empresa va ser contractada en diverses ocasions pel grup d'investigació que lidera la catedràtica. La UAB va obrir l'expedient, en fase informativa, el 12 de febrer passat per obtenir tots els detalls sobre les execucions pressupostàries del grup d'investigació de Freixes, que té contractada la filla de la catedràtica com a tècnica. L'objectiu, segons la institució, és comprovar si apareixen "irregularitats" en les contractacions. 

Els treballs, segons la informació recollida pel diario.es, responen a "revisió de textos i supervisió de legislació", "disseny, supervisió lingüística i edició electrònica" i "recopilació de disposició legal". L'empresa, al seu torn, assumeix les tasques com a consultora que du terme "investigacions, proporciona opinions d'experts, prepara publicacions i projectes i realitza altres activitats relacionades amb el dret públic, privat, europeu i comparat".