Sabadell per la República no vol que Primàries Sabadell utilitzi el seu nom

Van posar sobre la taula la possibilitat de fer ús del nom

Acte de presentació dels candidats
Acte de presentació dels candidats | Primàries Sabadell
Redacció
14 de març del 2019
Actualitzat a la 1:06h
L'Associació Sabadell per la República ha emès un comunicat després que el col·lectiu Primàries Sabadell hagi plantejat la possibilitat d'utilitzar aquest nom per configurar una llista de cara a les eleccions municipals. En el text, l'associació defensa que no té cap tipus de relació política amb Primàries Sabadell, ni amb el procés de configuració d'aquesta nova candidatura electoral.

"La nostra entitat s'ha configurat, des de la seva fundació, com una plataforma aglutinadora del republicanisme local, on hi caben totes les sensibilitats ideològiques que defensin la República social com a model transformador i de canvi, per tant, dins de la nostra associació, hi conviuen sensibilitats republicanes de tot tipus". Destaca, així, els unitaristes, federalistes, confederalistes o independentistes, treballant conjuntament per "l'adveniment de la República tant a Catalunya com a la resta de l'Estat Espanyol".

En aquest sentit, destaquen que l'entitat és una plataforma difusora dels valors polítics, socials i culturals republicans, que en cap cas fa partidisme per cap partit o candidatura local. "La nostra entitat, Sabadell per la República, està registrada amb aquest nom, tant al Registre Municipal d'entitats Ciutadanes, com al Registre de la Generalitat, des de l'any 2006 i que, per tant, emprendrem totes les mesures legals necessàries per evitar que aquesta candidatura política, així com qualsevol altra, pugui utilitzar el nostre nom", destaquen.

Per aquest motiu, es desmarquen que es pugui fer partidisme polític, sigui del color que sigui, sota el seu nom.