1 de 10
ensenyament

​L'Eixample de Sabadell tindrà un nou institut per a 60 alumnes

Dos mòduls prefabricats acolliran els alumnes a partir del setembre

Accés al solar on es construirà el nou edifici | GoogleMaps
per Albert Segura, Sabadell | 14 de març de 2019 a les 07:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Eixample de Sabadell comptarà amb un nou institut a partir del curs que ve, amb l’objectiu d’ampliar l’oferta pública en aquesta zona. Es tracta d’una fórmula que s’ha buscat per crear un espai amb valor afegit, i on entre altres novetats hi destaca la inclusió de l’anglès i el francès com a idiomes estrangers, que es podran aplicar en el desenvolupament ordinari de les assignatures.

Fa escasses setmanes es va informar la comunitat educativa de la decisió de crear un tercer institut a la zona de l’Eixample, que se sumaria al Ribot i Serra i al de Les Termes, amb un equip format amb menys d'una desena de professors, d'acord amb les ràtios que estableix el departament, i amb l'objectiu d'incorporar un equip directiu amb experiència.


Inicialment el curs arrencarà amb dos mòduls prefabricats, un per a cada una de les dues línies de 1r d’ESO que es posaran en marxa l’any que ve, i que començaran classes en uns terrenys adjacents a l’escola Amadeu Vives, concretament al 181 del carrer Fra Luis de León.

En aquest solar s’hi instal·laran les dues unitats prefabricades, però l’objectiu és crear un edifici nou al costat de Cal Molins, una mica més avall. El nou centre treballarà per projectes, amb un sistema d’educació integral i emocional, i donant-li molta importància al vessant artístic.


Espai on s'instal·laran els blocs prefabricats. Foto: GoogleMaps


Paral·lelament, es treballarà amb la llengua estrangera, concretament amb l’anglès i el francès. La idea és treballar els idiomes dins d’algunes assignatures i dels projectes, a la vegada que el projecte persegueix l’objectiu de crear un centre acollidor i familiar, amb bon ambient de treball.

Per explicar-ho tot plegat, el proper dimecres, 20 de març, a les 17.00 hores, s’ha convocat una presentació pública al Centre Cívic de Sant Oleguer, on és previst que hi prenguin part el Director dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Vallès Occidental, Jesús Viñas, i el tinent d’alcalde d’Educació, Joan Berlanga.

Actualment, els instituts Ribot i Serra i Les Termes ofereixen unes 150 places de secundària, però històricament part de les famílies han optat perquè els seus fills cursessin aquests estudis en altres centres concertats de la mateixa ciutat. Amb el nou equipament, es vol enfortir l’aposta perquè els alumnes de centres com l’Amadeu Vives o el Joaquim Blume es quedin al barri.

Vista aèria de l'espai on s'edificarà el nou edifici. Foto: GoogleMaps
 

 

Participació