Cs i PP tornen a demanar que es retirin pancartes i llaços durant les campanyes electorals a Sabadell

Avui la Generalitat ha de pronunciar-se després de l'exigència de la Junta Electoral Central

La façana de l'Ajuntament de Sabadell, amb la pancarta al balcó i el despatx de Ciutadans, a baix a la dreta
La façana de l'Ajuntament de Sabadell, amb la pancarta al balcó i el despatx de Ciutadans, a baix a la dreta | Albert Segura
13 de març del 2019
Actualitzat a les 12:23h
Ciutadans i Partit Popular tornen a moure fitxa abans d'unes eleccions municipals per fer que l'Ajuntament de Sabadell retiri la pancarta que demana la llibertat per als presos polítics i els llaços grocs de tots els edificis municipals. Ho fan després que la Junta Electoral Central (JEC) ha reclamar aquest dilluns al president de la Generalitat, Quim Torra, que retiri els llaços grocs dels edificis públics i també les estelades de cara a les campanyes que vindran en els propers mesos. "Són símbols partidistes utilitzats per formacions que concorren a les eleccions", sosté l'organisme.

La petició s'ha fet davant la Junta Electoral de Zona perquè es compleixi la resolució de la Junta Electoral Central que "exigeix la retirada de símbols partidistes dels edificis públics", en aquest cas de la Generalitat. Així doncs, la petició és que la decisió es faci extensiva també als consistoris, i molt concretament al de Sabadell.

Durant gairebé tot el mandat, el grup municipals de Ciutadans ha exhibit a la finestra del seu despatx del consistori una bandera amb el cor format per les tres banderes catalana, espanyola i europea, contraposant així la pancarta que llueix al balcó d'Alcaldia. Ara però, des d'aquest dilluns, i entenent que la petició que fan passa per exigir una neutralitat a la façana de l'Ajuntament, l'han tret.

En declaracions a NacióSabadell, l'alcalde, Maties Serracant, ja ha advertit que l'Ajuntament està a l'espera de veure què fa la Generalitat. "Estem expectants per veure què fan els serveis jurídics de la Generalitat, de l'anàlisi que en facin", assenyala.

En aquest sentit, recorda que en les darreres eleccions, les del 21 de desembre de 2017, la Junta Electoral es va pronunciarin extremis: "Vam demanar a la Junta Electoral que es pronunciés, i ho va fer el mateix dia de les eleccions, amb una resolució específica per a la ciutat", apunta Serracant.