Serracant descarta més canvis en el nomenclàtor fins a finals de mandat

L'alcalde es mostra satisfet per haver complert "una part del compromís"

Un operari retira el monument a Josep Maria Marcet a Sabadell
Un operari retira el monument a Josep Maria Marcet a Sabadell | Juanma Peláez
Albert Segura / Albert Hernàndez
13 de març del 2019
L'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, no preveu que el nomenclàtor de la ciutat tingui nous canvis, després que s'hagi acordat substituir les places Alcalde Marcet i Antoni Llonch per les de les Dones del Tèxtil i Clara Campoamor, respectivament. En declaracions a NacióSabadell, Serracant ha assegurat que "fins aquí crec que arribarem". 

D'aquesta manera, ha assenyalat, "hem complert una part del compromís", ja que, com ha precisat, passava per eliminar "aquests dos alcaldes del període franquista". Malgrat que no ha estat una renovació total, s'ha mostrat satisfet, perquè "per dignitat calia fer-ho". En aquest sentit, també ha valorat la incorporació de noms com Patricio Peñalver, Cipriano Martos i plaça del Pi-pi, perquè eren una reivindicació veïnal.  

Serracant ha reconegut que s'han quedat noms sobre la taula, com ara la proposta feta des d'ERC per dedicar un carrer a Muriel Casals. "En algun moment o altre tindrà un espai a la ciutat", ha afirmat. El batlle ha posat l'accent en que "queda molt pendent" l'equilibri del nomenclàtor en temes de gènere, perquè "seria fidel al paper de la dona al llarg de la història", així com també resta "treballar" en memòria històrica.