L'Associació Catalana Síndrome Prader-Willi dona al Parc Taulí 7.500€

S'utilitzaran per a un estudi sobre l’efecte de l’hormona de creixement en adults amb aquesta síndrome

Lliurament del xec
Lliurament del xec | Parc Taulí
Redacció
11 de març del 2019
Actualitzat a les 14:06h
Representants de l’Associació Catalana Síndrome Prader-Willi han donat al Parc Taulí un xec de 7.500 euros a les investigadores principals d'un estudi sobre l’efecte de l’hormona de creixement en adults amb aquesta síndrome. Es tracta de les doctores Assumpta Caixàs i Olga Giménez.

L’Associació Catalana Síndrome Prader-Willi (ACSPW) treballa per a la millora de la qualitat de vida de les persones afectades i de les seves famílies, fent difusió i incentivant el coneixement de la síndrome i les seves característiques diferents àmbits. La donació que van lliurar al divendres és la segona que fan al Parc Taulí, fruit de la recaptació obtinguda per la venda d’objectes nadalencs elaborats per membres de l’entitat.

L’objectiu de l’assaig clínic que es porta a terme al Parc Taulí des de fa un any i al qual es destinen aquests diners, és avaluar, entre d’altres paràmetres, el to i la força muscular, així com la seva representació a nivell cerebral mitjançant ressonància magnètica funcional, abans i un any després de l’inici del tractament amb hormona de creixement, en pacients adults en què prèviament s’ha demostrat dèficit.

L’estudi té una durada de 14 mesos i participen 27 pacients que tenen un seguiment amb una sèrie molt completa de proves per valorar la seva evolució. Després d’aquests 14 mesos, els pacients seguiran rebent el tractament amb hormona de creixement amb les dosis que el metge consideri adequades.

El Parc Taulí és el centre que tracta més pacients amb SPW de tot Catalunya. En aquests moments es visiten regularment una trentena de pacients adults i una trentena de nens. Al mateix temps, l’hospital també ofereix assessorament i visites esporàdiques a pacients d’altres Comunitats Autònomes.