VÍDEO i FOTOS Més de 5.000 persones envaeixen els carrers de Sabadell pel 8-M

Han fet tota mena de proclames reivindicant els seus drets

La manifestació ha acabat al Racó del Campanar
La manifestació ha acabat al Racó del Campanar | Albert Hernàndez
08 de març del 2019
Actualitzat a les 17:58h

Sabadell estava cridada a la vaga feminista aquest divendres i a primera hora ja han avisat que avui era el seu dia, han tallat la Gran Via, a prop de l'alçada de la Fira Sabadell. El lila ha tenyit la ciutat, representat en diverses formes. Els Jutjats de Sabadell ha estat l'altre punt, on cap al migdia, ha partit la manifestació. No ha estat un lloc escollit a l'atzar: "per denunciar que les lleis no són neutres al gènere".

També s'ha carregat contra el concepte justícia, "ja n'hi ha prou de dir d'aquesta manera allò que és injust i ens deixa desprotegides", recordant casos com la víctima de la Manada i la de la violació múltiple a Sabadell
 

La manifestació ha acabat al Racó del Campanar Foto: Albert Hernàndez

Alguns dels cartells de la mobilització feminista Foto: Albert Hernàndez

La manifestació feminista, a Sabadell Foto: Albert Hernàndez


Mica en mica, diversos grups han anat arribant a les depedències judicials i han envoltat tot l'edifici. Al cop dels tambors i al seu ritme, tota la comitiva s'ha aplegat darrere la pancarta "Contra l'heteropatriarcat i el capital. Vaga general". Però no ha estat l'única, n'hi han hagut moltes més i de diverses formes. Com ara "Juntes ho aturem tot", "Ni sóc histèrica, ni tinc la regla. Crido perquè estic indignada". "El meu cos, les meves pegues" i "No és no", entre moltes d'altres.
 

Llançament de petards al Racó del Campanar Foto: Albert Hernàndez

L'aspecte del Racó del Campanar, on ha acabat la mobilització Foto: Albert Hernàndez


Uns missatges acompanyats de tota mena de consignes que han cridat al llarg del recorregut, que després de deixar els Jutjats han encarat la Ronda Zamenhof, Via Massagué, el passeig i el Racó del Campanar, on els milers de persones han omplert Doctor Robert i plaça Sant Roc, on hi havia gent esperant la manifestació.

Al pas per l'església de la Puríssima han deixat un "encàrrec", amb una pintada a la façana i un ninot, vestit de vermell, representant un bisbe, a les portes de la parròquia.