​El Circuit recull 1.100 quilos d'aliments per al Xiprer

La iniciativa s'emmarca dins de la campanya 'No Food Waste', contra el malbaratament alimentari

Un moment de la recollida d'aliments al Circuit
Un moment de la recollida d'aliments al Circuit | Miquel Rovira Fotografia
Redacció
10 de març del 2019
El Circuit de Barcelona-Catalunya ha recollit més de 1000 quilos d'aliments durant els F1 Test Days i els ha donat a El Xiprer, la fundació de Granollers que funciona com a banc d'aliments i que també acull les persones més desfavorides. Aquesta iniciativa pretén seguir amb la campanya No Food Waste del traçat català, la qual lluita per evitar el malbaratament d'aliments.
 
Amb vuit dies d'activitat a pista, els equips del FIA Formula One Championship han estat instal·lats al pàdoc del Circuit durant més de dues setmanes. Cadascun d'ells ha generat un volum elevat d'aliments no consumits i productes sobrants. El traçat català ha tornat a donar destí a aquests aliments que normalment són malbaratats per no haver estat consumits en finalitzar un esdeveniment: verdura, fruita, carn i peix congelats, pasta, begudes, entre d'altres.
 
Tots els equips han participat en la iniciativa, així com Pirelli, el subministrador de pneumàtics del campionat, i la mateixa Federació Internacional d'Automobilisme (FIA). La suma de totes aquestes forces conflueix en una donació d'aliments de gran volum que, any rere any, va en augment.
 
Des de l'any 2016, el Circuit treballa per donar continuïtat a accions com aquesta durant tot l'any. Per aquest motiu es va crear No Food Waste, la campanya contra el malbaratament d'aliments que es duu a terme durant els grans premis de Fórmula 1 i MotoGP al circuit vallesà. Segons ha destacat el circuit en un comunicat, "és una altra manera de reduir l'impacte mediambiental dels esdeveniments que tenen lloc al Circuit, una entitat que disposa del certificat ISO 14001 des de l'any 2008 i que és pionera en matèria de sostenibilitat".