nomenclàtor

Creu Roja afegeix un nom més en el debat del nomenclàtor: Henry Dunant

Es tracta del fundador de la organització no governamental

per Redacció , 7 de març de 2019 a les 17:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'aprovació de la retirada de noms vinculats amb les dictadures de Primo de Rivera i Franco i l’esclavitud de la via pública, acordat en el ple de febrer, ha obert un debat i propostes de noms. Creu Roja Sabadell ha fet la seva aportació: Henry Dunant. L'organització no governamental ha suggerit que "seria el moment de reconèixer" el seu fundador. 

Ho ha justificat per dos "mèrits", la fundació "humanitària més important del món" i haver rebut el Primer Premi Nobel de la Pau. De fet, tal com ha indicat Creu Roja, no és la primera vegada que traslladen aquesta idea al consistori sabadellenc. Tot i la rebuda "amb interès", però "sense arribar mai a concretar-se". 


Creu Roja ha recordat que d'altres ciutats com Barcelona, Lleida i Granollers sí han dedicat espai a la via pública a Dunant. L'organització ha subratllat que la proposta no pretén "crear cap tipus de polèmica" i simplement aprofita "el context actual". 

 

Participació