Canvis al carrer Ferran Casablancas per evitar que s'aparqui damunt la vorera

Es tracta del tram corresponent a l'escola Miquel Martí i Pol

El carrer Ferran Casablancas, a l'alçada del carrer Miquel Martí i Pol
El carrer Ferran Casablancas, a l'alçada del carrer Miquel Martí i Pol | Albert Segura
07 de març del 2019
Actualitzat a les 16:23h
L'aparcament sobre la vorera és una de les pràctiques més habituals a Sabadell a les immediacions dels centres escolars. És per aquest motiu que l'Ajuntament ha iniciat des de fa uns mesos la instal·lació de pilones per evitar que els cotxes hi estacionin mentre esperen que els seus fills i filles surtin de l'escola.

En els propers dies, es durà a terme un procés similar en un dels carrers del centre on els cotxes envaeixen constantment la vorera. Es tracta del carrer Ferran Casablancas, en el tram comprès entre els carrers Cervantes i Sant Pau, i on s'hi solen parar des de molt abans de la sortida de l'escola desenes de vehicles aparcats sobre l'àmplia vorera.
 

Pilones al carrer Ferran Casablancas de Sabadell. Foto: Albert Segura


L'Ajuntament ja hi ha instal·lat pilones a la cantonada entre Cervantes i Ferran Casablancas, i de manera immediata també s'actuarà a la resta dels carrer. S'aprofitarà les obres que s'estan fent al solar adjacent, on s'hi ha d'aixecar una promoció múltiple d'habitatges.

Coincidint amb la intensificació dels treballs, doncs, s'aprofitarà per canviar l'emplaçament de l'àrea d'aparcament. Així, en lloc d'aparcar en el cantó dret del carrer, s'aparcarà al cantó esquerre, fent de pantalla, de retruc, i impedint que altres vehicles accedeixin a la vorera.

El sistema de pilones ja s'ha aplicat, i des de fa mesos, en altres centres educatius, com ho és l'escola Nostra Llar, i que se sumen a altres iniciatives, com la creació de les places "petó i adeu" que s'han instal·lat en centres com l'Escola Pia.

En una fase futura, s'obre la porta a què aquest tram de carrer pugui acabar sent exclusivament per a vianants. S'aprofitaria, així, la gran vorera que quedaria a banda i banda del propi carrer, i donat que aquest tram desemboca a Zurbano, des d'on únicament es pot seguir la marxa fins la carretera de Barcelona.
 

El solar pon s'ha de construir, fa uns mesos. Foto: Cedida