Pas endavant per garantir la igualtat de gènere als busos de Sabadell

La cooperativa ha creat un nou Pla d'Igualtat

Interior d'un bus de TUS
Interior d'un bus de TUS | Juanma Peláez
Redacció
07 de març del 2019
Actualitzat a les 19:07h
Transports Urbans de Sabadell (TUS) ha fet un pas endavant per garantir que hi hagi igualtat entre els seus treballadors, independentment del gènere. Això serà possible gràcies al nou Pla d’Igualtat de la cooperativa TUS SCCL, que s'ha presentat el marc de la setmana de la commemoració del Dia Internacional de la Dona, perquè els empleats disposin d’idèntiques oportunitats i rebin un tracte equitatiu en el seu entorn de treball.

L'objectiu del Pla és desenvolupar noves accions i polítiques per tal de consolidar i potenciar el nostre compromís vers la igualtat entre home i dona i incorporar la perspectiva de gènere en tots els nivells i àmbits de la cooperativa: selecció i promoció del personal, política salarial, formació, condicions de treball i ocupació, salut laboral, ordenació del temps i la conciliació del treball, prevenció dels RRLL i ús d’un llenguatge no sexista en les comunicacions tant externes com internes que realitza l’empresa.

A més, es fomentarà la formació en matèria de prevenció i assetjament sexual i es redactarà un protocol intern de prevenció i actuació enfront de l’assetjament sexual i per raó de sexe, que estarà a disposició de totes les treballadores i treballadors. Per implantar les accions de millora, s’ha constituït el Comitè Permanent d’Igualtat que farà el seguiment de l’aplicació de les mesures adoptades per fomentar la igualtat, realitzarà avaluacions anuals del grau de compliment de les mesures adoptades i de consecució dels objectius desenvolupats al Pla d’Igualtat.

TUS engloba aquesta actuació dintre del seu compromís per a la millora de les condicions de l’entorn de treball de les persones que formen la cooperativa, un entorn segur i respectuós amb la llibertat individual, la dignitat i els drets fonamentals de les persones que hi treballen.