Reconeixement al Parc Taulí per la seva tasca en benefici de les malalties minoritàries

Ha rebut el Reconeixement FEDER 2019

Reconeixement al Taulí
Reconeixement al Taulí | Parc Taulí
Redacció
06 de març del 2019
El Parc Taulí ha rebut el Reconeixement FEDER 2019 per la seva tasca en benefici de les malalties minoritàries. Aquest reconeixement ha estat lliurat a la Unitat d’Atenció a Persones amb Trastorn Cognitiu conductual de base genètica del Parc Taulí. La Reina Letizia ha lliurat el guardó a la directora clínica del Centre d’Atenció a la Dona i a l’Infant, Josefa Rivera.

L'acte s'ha dut a terme aquest dimarts a Madrid, en el marc del Dia Mundial de les Malalties Rares que organitza la Federación Española de Enfermedades Raras (FEDER) sota el lema Las enfermedades raras, un desafío integral, un desafío global. El Parc Taulí ha estat guardonat amb el "Reconocimiento FEDER 2019 al Trabajo en RED desde la Perspectiva Integral, a favor de la Unidad de Atención a Personas con Trastorno Cognitivo Conductual de base genética del Hospital Universitario Parc Taulí". Ha recollit el guardó, la directora clínica del Centre d’Atenció a la Dona i a l’Infant (CADI), Josefa Rivera.

La Unitat d’Atenció a Persones amb Trastorn Cognitiu Conductual de base genètica del Parc Taulí es va consolidar l’any 2017 gràcies a la trajectòria d’un equip de facultatius de diferents especialitats i experiència en aquest grup de patologies. El guardó que s’ha lliurat avui a la directora clínica del CADI és el reconeixement a aquesta Unitat pionera que neix de la necessitat de donar una atenció continuada i integral a tots aquelles persones que conviuen amb malalties poc freqüents.

Entre els seus principals objectius, la Unitat respon davant un diagnòstic clínic i de laboratori, protocols de seguiment mèdic, valoració neurològica, consell genètic i a aquells pacients que conviuen amb síndromes com el d’Angelman, Prader-Willi i X-Fràgil. Gràcies a la seva experiència, la Unitat està ampliant el coneixement a d’altres trastorns cognitius conductuals de base genètica com les síndromes de Noonan, de Smith-Magenis, Velocardiofacial o la de Williams, entre d’altres.

El Parc Taulí va ser designat el 2017, pel Servei Català de la Salut (CatSalut), com una de les tres unitats d’expertesa clínica que han configurat la primera xarxa d’atenció a les malalties minoritàries a Catalunya, dedicada a l’atenció a les malalties cognitivoconductuals de base genètica en l’edat pediàtrica, juntament amb l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona i l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

Amb aquest reconeixement, les tres unitats d’expertesa clínica (UEC) designades lideren el diagnòstic i l’atenció de les persones afectades per alguna de les malalties cognitivoconductuals de base genètica en l’edat pediàtrica, d’acord amb els criteris i els requeriments que estableix el model d’atenció a les malalties minoritàries a Catalunya.