Detenen un membre d'un grup criminal després d'una persecució per carreteres vallesanes i xocar contra dos vehicles policials

Era un dels cinc membres del grup que havia robat en 11 domicilis dels Vallesos i tots van ingressar a presó´

Redacció
04 de març del 2019
Actualitzat a la 13:12h
Els lladres van intentar fugir pels carrers de Bigues i Riells
Els lladres van intentar fugir pels carrers de Bigues i Riells | Google Street View
Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal especialitzat en cometre robatoris en domicilis del Vallès Oriental i Occidental, gràcies a la detenció de cinc persones, d'entre 18 i 41 anys. Haurien robat en dues cases de Sant Quirze del Vallès, Granollers, Caldes de Montbui i Lliça d'Amunt i a un de Matadepera, Terrassa i Bigues i Riells. Tots els homes son ara en presó provisional.

El passat 20 de febrer, quan els agents van localitzar un vehicle sospitós que sortia d'un domicili que havia estat violentat a Bigues i Riells i van iniciar una persecució que va permetre desarticular la banda. El cotxe va circular "de manera temerària a gran velocitat, travessant línies contínues i avançant vehicles en circumstàncies de risc per als altres usuaris", expliquen els Mossos, en la carretera que uneix el municipi amb l'Ametlla del Vallès.

La persecució va finalitzar quan el turisme va acabar topant frontalment contra un del dels Mossos, amb agents a l'interior que van sortir ràpidament, i un altre vehicle policial que feien de barrera per evitar que continués la fuga. 

La investigació ja havia començat a primers de febrer, quan els Mossos van identificar un home amb antecedents per robatoris en domicilis i van relacionar-lo amb un grup especialitzat en entrar a domicilis del Vallès.  Segons la policia, els homes "actuaven junts i es distribuïen les tasques per millorar l'efectivitat dels robatoris i procurar-se una fugida ràpida" i accedien als domicilis forçant portes o finestres. Sobretot robaven objectes de valor fàcils de transportar. 

Arran de la detenció dels homes que conduïen el cotxe, els Mossos van entrar en diverses habitacions d'un hostal de Barcelona, on van localitzar diversos objectes relacionats amb altres robatoris. 

Els detinguts van passar a disposició judicial el 23 de febrer i el jutge va decretar l'ingrés a presó dels cinc homes.