mobilitat

Renfe adjudica la construcció d'una nova estació a la R8 a Santa Perpètua de Mogoda

Es tracta d'una llarga reivindicació per part de la ciutadania

per Redacció, 4 de març de 2019 a les 11:46 |
Recreació de la nova estació de Santa Perpètua de Mogoda | Renfe
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Renfe ha adjudicat les obres de construcció de la futura estació de Santa Perpètua de Mogoda a la UTE CONTRATAS VILOR S.L. – PETRUCCO S.A, que comptarà amb els serveis de la línia R8 de rodalia de Barcelona. Les actuacions contemplen un import de 1.768.135 euros i un terminis d’execució de 9 mesos. Actualment Santa Perpètua compta amb una estació de rodalia situada en la línia R3 que permet enllaçar la població amb Barcelona en un temps de viatge de 16 minuts. Amb la nova estació es donarà servei a la zona de la Granja Soldevilla i als barris de Can Taió i Can Folguera.

La nova estació donarà servei a la línia R8 de Rodalies de Catalunya, que uneix Granollers Centre amb Martorell passant per Cerdanyola Universitat. Es tracta d'una llarga reivindicació, i que es va posar sobre la taula amb la posada en servei de la línia, l'any 2011, per donar servei a una sèrie d'urbanitzacions properes a les vies del tren


Actualment Santa Perpètua compta amb una estació de rodalies situada a la línia R3 que permet enllaçar la població amb Barcelona en un temps de viatge de 16 minuts, però amb la nova estació es donarà servei a la zona de la Granja Soldevilla i els barris de Terrablanca i Can Folguera.

Les actuacions previstes en el projecte per a la construcció de la futura estació inclouen un nou edifici de viatgers on a la zona de vestíbul s'ubicarà el Punt d'Atenció al Viatger, així com màquines autovenda i control d'accessos. De la mateixa manera, s'habilitarà un pas inferior de connexió entre andanes, a més dels sistemes d'informació corresponents, s'urbanitzaran els accessos i s'instal·laran ascensors. 

 

Recreació de la nova estació de Santa Perpètua de Mogoda. Foto: Renfe

 

Participació