Escrit dels familiars de la víctima de l'agressió sexual múltiple de Sabadell

En un redactat al qual ha tingut accés NacióSabadell

Interior de la seu on van passar els fets
Interior de la seu on van passar els fets | Juanma Peláez
Redacció
03 de març del 2019
Actualitzat el 04 de març a les 0:41h
SABADELL A 3 DE MARÇ DE 2019.

ESCRIT DELS FAMILIARS DE LA VÍCTIMA DE L'AGRESSIÓ SEXUAL MÚLTIPLE ESDEVINGUDA A LA LOCALITAT DE SABADELL DE DATA 3 DE FEBRER DE 2019.

Els familiars de la víctima de l'agressió sexual múltiple ocorreguda a SABADELL, el 3 de febrer de 2019, en relació a les últimes notícies aparegudes i resolucions judicials dictades, volem expressar la realitat en la qual estem immersos tota la família. Sense entrar a valorar legalment tot el que ha passat, ja que no ens correspon, volem mostrar el nostre profund malestar davant les últimes resolucions judicials dictades pel Jutjat d'Instrucció 2 de Sabadell.

Com vostès coneixen perfectament, en els fets referenciats, consten un total de 8 investigats. D’ells, 2 es troben a la presó provisional comunicada i sense fiança. La resta d'investigats, es troben en llibertat provisional, amb determinades mesures cautelars, entre elles, la compareixença cada divendres al jutjat.

En data 14 de febrer de 2019, es va remetre amb caràcter d'urgència un INFORME PRELIMINAR per l'Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forense, on s'indicava la compatibilitat en les anàlisis genètiques realitzades de la nostra filla amb el perfil genètic de referència d’un dels investigats i que es trobaven en llibertat provisional.

De forma immediata es va ordenar la detenció de l'esmentat investigat a fi d'una compareixença per al seu ingrés a la presó. Els acusadors, tant públic com particular, van sol·licitar immediatament l'ingrés a la presó provisional de l'investigat basant-se en els indicis que existien contra ell i l'enorme risc de fuga que podia comportar el seu no ingrés a presó.

Quina seria la nostra sorpresa, fins i tot la dels acusadors, quan el jutge d'instrucció nº 2 de Sabadell va dictar un Auto en data 15 de febrer de 2019 deixant en llibertat provisional l’esmentat investigat i mantenint la seva llibertat provisional. Dit Auto es troba recorregut per les acusacions.

Doncs bé, l'investigat, que el dia 22 de febrer de 2019 no va comparèixer davant el Jutjat Guàrdia, és precisament l'individu que va ser posat en llibertat pel Jutjat en data 15 de febrer de 2019.

Per satisfer la situació extrema d'angoixa que patim, en data 27 de febrer de 2019 va ser notificat d'urgència l’informe definitiu de l'Institut nacional de Toxicologia i Ciències Forenses CONFIRMANT EL SEU INFORME PRELIMINAR. És a dir, la compatibilitat en les anàlisis genètiques realitzades de la nostra filla amb el perfil genètic de referència de l'investigat que ara es troba en crida i cerca.

No està de més mostrar la nostra total desavinença amb les Resolucions dictades pel jutge d'Instrucció 2 de Sabadell per aquesta Resolució dictada, que ha comportat la fugida d’aquest individu.

No obstant l'anterior, també volem posar en coneixement, que les acusacions van SOL·LICITAR AL JUTGE que, atès que decretava la llibertat provisional de 6 dels 8 investigats, dictés una ordre d'allunyament i de no aproximació a la nostra filla. Vostès saben perfectament que la ciutat de Sabadell, tot i comptar amb uns 200.000 habitants, no deixa de ser una població petita. Aquesta sol·licitud també ha estat denegada pel jutge d'instrucció 2 de Sabadell.

Això comporta que la nostra filla, una jove de 18 anys, no pugui sortir del nostre domicili, llevat que sigui acompanyada o, per tràmits essencials, acompanyada per agents de Mossos, i el que és pitjor, ha de viure la seva vida quotidiana sota la por de trobar-se al carrer amb qualsevol dels seus agressors. A més, l'anterior resolució judicial comporta posar en situació de risc altres joves de la ciutat de Sabadell o de qualsevol població en la qual l'autor d'aquestes agressions pugui trobar-se, havent-se pogut evitar tot això adoptant en el seu moment les mesures oportunes.

Cal destacar que entre els informes preliminars de Toxicologia, d'altra banda molt determinants, i els informes definitius, parlem d'un espai inferior a dues setmanes. Entenem que una justícia, un jutge equànime, ha de posar sobre la balança les garanties del individu investigat per agressió sexual i la víctima, fet que no es va produir des del nostre punt de vista en l’Auto esmentat. Per això entenem que des de la instància judicial corresponent s'han de prendre les resolucions necessàries per reconduir aquest greu error.

Fem una crida a la ciutadania, en aquest cas ens toca fer-ho en primera persona, a mostrar el seu més profund rebuig davant mesures com les de l'Auto que ha generat aquest escrit.

Per finalitzar, i en el context que ens trobem, la família i la nostra filla simplement volem que detinguin i ingressin a la presó tots els autors de la violació múltiple, com a pas previ i necessari per a poder començar a reconstruir la nostra vides, per seguir vivint amb un mínim de normalitat.

Moltes gràcies.