Unes 150 persones participen de la «rua de carnestoltes antifeixista»

La protesta del CDR no evita que Vox faci la seva presentació en societat a l'auditori del Casal Pere Quart

Manifestants davant el cordó del Mossos d'Esquadra
Manifestants davant el cordó del Mossos d'Esquadra | Manifestants davant el cordó del Mossos d'Esquadra
02 de març del 2019
Actualitzat a les 22:16h
Vox ja és oficialment un partit, un més, que concorrerà per governar l'Ajuntament de Sabadell. No ha tingut, però, una presentació plàcida. A l'exterior de l'auditori del Casal Pere Quart, uns 45 minuts abans d'arrencar l'acte, s'han aplegat unes 150 persones. Una xifra que ha anat variant al llarg de les gairebé tres hores de concentració a la Rambla, a l'alçada del carrer Lacy. 


Els Mossos d'Esquadra han muntat un operatiu policial que ha bloquejat aquesta zona del centre de la ciutat. Tot el voltant de l'equipament, on no s'ha pogut accedir, excepte els assistents a la vetllada del partit ultradretà. Diverses furgonetes de la Brimo i agents han començat a arribar cap a les 16 hores i s'han desplegat al llarg de la Rambla i pels carrers paral·lels i perpendiculars.

El motiu, a les 17 hores arrencava la "rua de carnestoltes antifeixista", convocada pel CDR. La comitiva, prop d'un centenar i partint des del Racó del Campanar, ha recorregut els poc més de 300 metres i s'ha plantat a les portes de l'auditori. El cordó del Mossos ha evitat que poguessin anar més enllà.
 

La línia policial situada al carrer Lacy Foto: Juanma Peláez

Els assistents a l'acte de Vox, accedint a l'auditori Foto: Juanma Peláez

Un dels participants a la concentració, plantat davant el Mossos Foto: Juanma Peláez


Crits contra la presència de Vox, així com algun veí que ha desplegat una estelada amb l'arribada de simpatitzants i militants de la formació, han animat la mobilització, que ha viscut moments de tensió: patades a les tanques i llançament d'ous. Això ha generat la reacció dels agents, sense arribar mai a carregar. 

Amb el pas dels minuts, gent disfressada i curiosos han fet que aquest punt de la Rambla estigués col·lapsat. Un cop l'acte de Vox ha acabat, i tots els assistents han pogut sortir, la tensió ha tornat a la manifestació: nou llançament, aquest cop de petards i alguna que altra ampolla d'aigua. Finalment, no hi ha hagut càrregues i al crit de "ja han marxat. Desconvoquem!", els manifestants han anat buidant la Rambla. El carnaval continua a Sabadell. 
 

Dos agents dels Mossos d'Esquadra examinant imatges enregistrades Foto: Juanma Peláez

El llançament de petards a la policia Foto: Juanma Peláez