El badienc Mago Pop gestionarà el Teatre Victòria de Barcelona a partir del juny

La compra a la societat Tres per 3 es formalitzarà abans de l'estiu

El Mago Pop, al Teatre Victòria
El Mago Pop, al Teatre Victòria | ACN
Redacció
03 de març del 2019
El Mago Pop, àlies artístic de l'il·lusionista de Badia del Vallès Antonio Díaz, serà el nou propietari del Teatre Victòria a partir del mes de juny. Així ho ha confirmat l’artista aquest divendres, acompanyat pels responsables de la societat Tres per 3 (Tricicle, Dagoll Dagom i Anexa) que ha gestionat el teatre del Paral·lel des de l’any 1986.

Pop ha expressat que gestionar “un dels teatres més importants de la ciutat” és “un somni personal i professional”. La línia de programació del teatre mantindrà sota la seva gestió “l’aposta” per grans espectacles “independentment del gènere”. “No serà un teatre (només) de màgia”, ha avisat un Pop que, no obstant això, inaugurarà la propera temporada amb el seu aplaudit muntatge ‘Nada es impossible’, a partir del setembre del 2019.

Després que algunes informacions apuntessin els darrers dies que el Mago Pop es perfilava com a possible nou propietari del Teatre Victòria, l’il·lusionista ha confirmat la notícia personalment aquest divendres. Antonio Díaz i Tres per 3 han arribat a un acord de compra-venda del teatre del Paral·lel, que s’ha de formalitzar a finals del mes de juny, segons han informat plegats. Fins aleshores, Tres per 3 seguirà gestionant el teatre.

Pop ha fet coincidir l’anunci amb la presentació de l’estrena (a Barcelona) de Nada es imposible, un espectacle que ja ha vist un milió d’espectadors, amb el qual s’estrenarà com a nou gestor del teatre. L’artista ha aclarit, amb tot, que la seva proposta artística pel teatre no estarà gaire lluny de la dels seus predecessors: les seves pròpies produccions artístiques, grans espectacles “nacionals i internacionals” inclosos musicals i, en termes generals, espectacles de qualitat i d’èxit amb independència del gènere. 

Això sí, Pop ha insinuat que farà una nova proposta estètica pel teatre, adaptant i ambientant-lo en funció de l’espectacle que s’hi representa, “com es fa a Broadway”. D’altra banda, i sense concretar els termes de l’acord, Anna Rosa Cisquella (Dagoll Dagom), ha donat a entendre que s’ha pactat que tant la seva companyia, com El Tricicle, com Annexa, tindran “la porta oberta” per seguir programant espectacles al Victòria. 

L’il·lusionista ha confessat avui que tenia gairebé tancada la compra d’un teatre a Madrid, però que finalment es va decantar pel Victòria. No només per la seva dimensió simbòlica i física (el mag vol assajar amb muntatges de màgia de gran format) sinó perquè es troba a Barcelona, que és allà on “s’imagina” de gran. 

“És un gran esforç”, ha admès Antonio Díaz, que assumeix en solitari la compra del teatre, segons ha dit, sense cap grup empresarial al darrere. “Però no em sento sol perquè tinc un gran equip al darrere”, ha manifestat en referència a la seixantena de persones que envolten el músic. “Penso que hi dedicarem els millors anys de la nostra vida”, ha proclamat. Respecte a l’actual personal del teatre (una vintena de treballadors), Pop ha mostrat la seva voluntat de mantenir-ne “el màxim nombre possible”. 

Final d’etapa

Tres per 3 tanca amb aquesta venda una etapa de 33 anys gestionant el Teatre Victòria. El van llogar el 1968 i poc temps després van acabar comprant-lo. L’any 1992 en van fer la reforma que encara llueix avui en dia. Anna Rosa Cisquella, de Dagoll Dagom, i Paco Mir, d’El Tricicle, han coincidit a valorar el dia d’avui “d’històric” i trist, però al mateix temps il·lusionant per la nova etapa que s’obre al teatre. 

“És un traspàs dolorós”, ha admès Mir, després de trenta anys gestionant i vivint el dia a dia del teatre. Però Tres per tres s’ha decidit a vendre (manté encara la gestió del Teatre Poliorama) perquè entenen que era el moment idoni per fer-ho. 

Cisquella ha explicat que des de fa un parell d’anys els estaven arribant ofertes de compra, cosa poc habitual en aquest món, ha assenyalat. “De totes, la que ens feia més gràcia és la seva, perquè te la mateixa edat que nosaltres quan ens vam llençar a l’aventura de fer espectacles”, ha comentat. Després d’un any de “negociacions”, Cisquella està segura de l’operació i confien que Pop mantindrà una línia de programació similar a la seva i amb la porta oberta a les seves companyies perquè el Victòria “segueixi sent una mica” seu. 

"Antonio Díaz s'ha guanyat ser l'hereu que sabrà continuar la nostra trajectòria", ha reblat Cisquella.