Un dels detinguts per la violació múltiple de Sabadell es fuga

Els Mossos d'Esquadra tenen l'ordre de cerca des de dimarts després que no es presentés als jutjats

Interior de la seu bancària
Interior de la seu bancària | Juanma Peláez
01 de març del 2019
Actualitzat a les 12:25h
Els Mossos d'Esquadra busquen des d'aquest dimarts un dels quatre homes que el jutge va deixar en llibertat i que hauria participat activament en l'agressió sexual múltiple a una jove de Sabadell el passat 2 de febrer. Entre la Policia Municipal i els Mossos d'Esquadra es van detenir vuit sospitosos, dos dels quals van ser traslladats a un centre penitenciari, dos més a un Centre d'Internament d'Estrangers, i quatre més van ser deixats en llibertat amb mesures cautelars.

Segons avança Telecinco i ha pogut confirmar NacióSabadell, un dels alliberats va saltar-se l'ordre de presentar-se al jutjat, una de les mesures cautelars que el jutge havia dictat, juntament amb l'entrega del passaport i la prohibició de sortir de l'Estat. Des de llavors, els Mossos d'Esquadra el busquen, sense que ara per ara hi hagi notícies d'ell.
  
Concretament, segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), l'investigat ja havia comparegut de nou davant el magistrat instructor dues vegades: una immediatament després de la detenció inicial i l'altra el passat dia 15 de febrer, amb l'objectiu de confrontar la declaració d'un testimoni i altra documentació aportada a la causa.  Com a conseqüència d'aquesta segona compareixença, es va adoptar un segon auto judicial, on es va acordar mantenir la llibertat provisional amb totes les mesures cautelars dictades de compareixences setmanes i retirada de passaport i prohibició de sortida del territori.

No obstant, en la seva cita setmanal al jutjat prevista per divendres passat, l'home, de 22 anys, no va comparèixer. Es tracta d'un dels sis primers arrestats per la Policia Municipal en una nau abandonada del barri de Can Feu, hores després que la víctima denunciés els fets.

Inicialment, i segons apunta La Vanguardia, el titular del jutjat número 2 de Sabadell va ordenar la seva crida després de rebre l'informe de l'Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses, i que el podrien assenyalar com autor material. No obstant, les mostres aportades no serien suficients, ara per ara, per incriminar-lo directament: "La complexitat de l'estudi sol·licitat i el necessari tractament estadístic que necessiten fan impossible emetre un informe concloent com el sol·licitat, si més no de manera parcial", assenyala el jutge en l'auto.

Es per aquest motiu que es va decidir mantenir les mesures cautelars al sospitós, que finalment no va comparèixer en la seva darrera cita setmanal, motiu pel qual s'ha activat una ordre policial de cerca i personació al jutjat.

Ara per ara hi ha dues persones detingudes com a responsables actives de l'agressió sexual múltiple a la noia, veïna de Sabadell i de 18 anys i, que va identificar un total de tres persones com a autores materials dels fets. Dos dels homes van poder ser reconeguts i van ser enviats a presó, però no va passar el mateix amb el tercer agressor, que va ser posat en llibertat davant la impossibilitat d'assenyalar-lo.