Divisió al ple, del govern municipal i d'Unitat pel Canvi per reclamar que la residència del sud l'assumeixi la Generalitat

28 de febrer del 2019
Actualitzat el 01 de març a la 1:11h
Era l'últim punt del ple de febrer, el tercer de la part deliberativa i el debat, com s'esperava, s'ha allargat fins als primers minuts de març. El debat era reclamar que la Generalitat assumeixi el cost de la construcció de la residència del sud. Una moció presentada conjuntament entre PSC i Cs que ha comptat amb els vots favorables d'Unitat pel Canvi -Joan Berlanga, Eduard Navarro i Elena Hinojo-, els regidors no adscrits, Lluís Monge i Carles Bosch, i PP i els contraris d'ERC, Crida per Sabadell, Guanyem, PDECat i del regidor d'Unitat pel Canvi, Ramon Vidal. El vot de qualitat de l'alcalde, Maties Serracant, ha servit per rebutjar la moció. 

Igual que va passar quan l'ERO d'Smatsa va entrar al plenari, la divisió ha tornat en el si de l'equip municipal i en aquesta ocasió, també ho ha fet dins d'Unitat pel Canvi. El primer tinent d'alcalde, Joan Berlanga, ha remarcat que el text "és molt clar: Demana un pla específic de construcció de residències i que faci efectius els acords dels anys 2006 i 2010" i ha continuat, "no renunciarem a que assumeixi el cost de la construcció". Berlanga ha indicat que no reclama "aturar res". 
 

Una pancarta reclama la construcció de la residència als terrenys on hi hauria d'anar Foto: Albert Hernàndez


La regidora socialista, Mercedes Porras, ha afirmat que els números no quadren amb la fórmula que han acordat entre Ajuntament i Generalitat, a més, ha afegit, "no ens fiem" de l'executiu català i ha recordat les escoles bressol, "que deuen més de cinc milions d'euros". El portaveu de Cs, Adrián Hernández, ha recriminat el com s'ha fet aquesta operació. Un argument que també ha fet servir la regidora del PDECat, Sílvia Renom, però ha prioritzat "el moment" i "després exigim".  

Retrets al PSC 

La moció presentada pels socialistes, que precisament per portar aquesta firma ha generat retrets d'algunes forces polítiques. El regidor de Guanyem, Miquel Soler, els ha recordat l'Hospital Ernest Lluch que està per construir, des de fa anys, a la carretera de Barcelona, al límit dels municipis de Montcada i Reixac, Cerdanyola i Ripollet. El portaveu del PP, Esteban Gesa, ha detallat que "van fer el mateix" amb el CAP de Merinals. 

També ha criticat la moció el regidor de Serveis Municipals, Lluís Perarnau, tot i que ha admès que al consistori no li pertocaria afrontar aquest pagament.