Sabadell, ciutat lliure de feixisme i racisme

Aquest compromís busca ratificar el que es va signar el gener de 2014

El mural dedicat a Xavier Vinader, objecte de pintades feixistes
El mural dedicat a Xavier Vinader, objecte de pintades feixistes | Juanma Peláez
28 de febrer del 2019
Actualitzat a les 22:10h
Sabadell torna a ser ciutat contra el feixisme i el racisme i en favor de la convivència en la diversitat. Així ho ha anunciat l'alcalde, Maties Serracant, durant la celebració del ple ordinari de febrer, celebrat aquest dijous. Es tracta d'una proposta de la junta de portaveus, a proposta de la comissió de convivència i a la qual s'ha donat llum verda per unanimitat. 

L'acord pretén ratificar la firma ja establerta el gener de 2014, quan ja es va declarar en aquesta línia. Aquesta vegada, l'entesa busca "ratificar" aquest compromís, a la vegada que l'Ajuntament condemni formalment totes les manifestacions i declaracions públiques que facin apologia del feixisme, racisme, xenofòbia o qualsevol altre tipus de discriminació i/o genocidi.

Així com, davant de qualsevol agressió feixista, racista, masclista o LGTBI fòbica a la ciutat, activi el protocol ja existent a través de la Comissió de la Convivència i amb l’Il·lustre Col·legi d'Advocats de Sabadell per donar suport jurídic a les persones agredides. 

També contempla que el consistori promogui "la memòria històrica arreu de la ciutat com a antídot contra el feixisme, el racisme i la intolerància". La proposta recorda que enguany farà 80 anys del final de la Guerra Civil espanyola i de l’inici del règim franquista.