El PP vol endurir les sancions pel soroll nocturn a Sabadell

Ara mateix ja hi ha penes de fins a 300.000 euros

Esteban Gesa, alcaldable del PP
Esteban Gesa, alcaldable del PP | Albert Segura
Redacció
27 de febrer del 2019
Actualitzat a les 12:13h
El Partit Popular planteja un enduriment de les sancions per contaminació acústica. Segons l'alcaldable, Esteban Gesa, el 80% de les intervencions realitzades per la Policia Municipal de Sabadell en horari nocturn es deuen a denúncies dels ciutadans per problemes de convivència veïnal per temes de soroll.

Avui dia, l'ordenança municipal reguladora del so i de vibracions preveu sancions que oscil·len des dels 600 euros de les infraccions més lleus fins als 300.000 euros en el cas de les molt greus. Així, l'actual ordenança estableix que "per preservar la convivència pacífica i les relacions futures de veïnatge, el respecte i la tolerància mútua, s'oferirà a les parts en conflicte la possibilitat d'acollir-se a un procés de mediació a través del Servei de Mediació comunitària municipal, per tal que resolguin les seves diferències mitjançant acords i solucions satisfactòries per a totes les parts".

"Si algú en un domicili està muntant una festa que impedeix el descans dels veïns, la policia només pot actuar com a mediador en el conflicte, i això en el cas que el veí infractor vulgui obrir-los la porta", assenyala en un comunicat el partit. Si el veí persisteix en la seva actitud infractora, només es procedirà a la sanció si, després de la denúncia prèvia, es procedeix a una inspecció per part dels tècnics municipals que determini la veracitat de la infracció, no cal dir que quan el tècnic passa l'endemà ja no serveix de res. El mateix problema passa amb problemes de soroll a la via pública produït per botellons i festes no autoritzades, apunten els populars en el text

Per aquest motiu, proposen modificar l'ordenança per a poder sancionar aquests comportaments incívics que impedeixen el descans dels veïns, augmentant l'import de les multes en el cas de negar-se a paralitzar l'emissió de soroll o per motiu de reincidència. A més, es planteja dotar els policies de mesuradors de so i se'ls atorgarà la potestat de l'actuació inspectora per a determinar la infracció i procedir a la sanció administrativa immediata com a agents de l'autoritat.