PSC i Cs troben «electoralista» la residència del sud i UpC reclama a la Generalitat que la financi

Es presentaran mocions al ple de febrer

Una pancarta reclama la construcció de la residència als terrenys on hi hauria d'anar
Una pancarta reclama la construcció de la residència als terrenys on hi hauria d'anar | Albert Hernàndez
Redacció
23 de febrer del 2019
L'anunci de la construcció de la residència del sud no ha caigut entre bé una part de l'oposició. L’alcaldable del PSC a l’Ajuntament de Sabadell, Marta Farrés, i el portaveu de Cs, Adrián Hernández, han coincidit en qualificar-lo “d’electoralista". Però també dins de l'equip municipal, Unitat pel Canvi ha criticat que la Generalitat no assumeixi el cost de la construcció, tal com es va comprometre els anys 2006 i 2010. 

La socialista, a més, ha avisat de "l'alt risc” i ha carregat que el Govern “només aportarà dos milions d’euros per any sense garantia de forma permanent”. I és que segons, els seus càlculs, el consistori “només en despesa corrent de personal i places” hauria d’avançar 2,6 milions d’euros l’any. Ha assenyalat que el “més adequat” seria estudiar altres fórmules de col·laboració amb la Generalitat “que no posi en risc les finances municipals”. 
 
Farrés ha afirmat que “després d’esperar 14 anys aquestes presses a dos mesos de les eleccions” i ha apuntat que és “pur electoralisme d’ERC”. El partit ha avançat que de cara al ple de febrer presentaran una moció per “conèixer l’impacte i risc sobres les finances municipals”.

En la mateixa línia s'ha manifestat Hernández que ha indicat que l'administració local "surt de nou al rescat" de l'executiu català, en referencia els 4,2 milions per a l'ampliació de les urgències de l'Hospital Parc Taulí. A la vegada, ha lamentat que "no ha estat capaç de denunciar els constants incompliments i promeses". 

El portaveu de la formació taronja ha explicat que "tirar endavant la residència amb diners municipals es podria haver decidit en 2016 i no anunciar-ho ara a 80 dies de les eleccions". Igual que el PSC, han presentat una moció al ple per exigir a la Generalitat el compliment dels acords i que financi el projecte. 

Una idea que comparteix Unitat pel Canvi. Ha avisat que des del grup municipal i al Parlament treballaran perquè es compleixin els acords dels anys 2006 i 2010 que assumia fer-se càrrec "d’aquest equipament tant necessari per a la ciutat". Tot i així, ha celebrat que finalment es dugui a terme aquest projecte "tal com ha demanat des del seu inici la Plataforma en Defensa de la Residència del Sud".