Xerrada d'orientació a famílies amb infants que començaran P3

Les famílies estan en procés de triar centre educatiu

Redacció
22 de febrer del 2019
Una escola bressol a Sabadell
Una escola bressol a Sabadell | Norma Vidal
El proper dimarts, 26 de febrer, l’Ajuntament ha organitzat dues sessions per tal d’orientar i donar suport als pares i mares amb infants que al setembre començaran P3 i que, per tant, estan en procés de triar centre educatiu. La primera sessió tindrà lloc a les 3 de la tarda al Centre Cívic de Sant Oleguer (c. de Sol i Padrís, 93) i la segona a les 6 al Centre Cívic de la Creu Alta-Cal Balsach (ctra. de Prats de Lluçanès, 42). Durant les trobades, es faran referències a la publicació “8 orientacions per triar escola”, de la Fundació Jaume Bofill. L’accés és lliure i gratuït.

Amb l’activitat es vol posar a l’abast de les famílies informació que els faciliti la presa de decisions, tot valorant els diferents factors a tenir en compte a l’hora de triar una escola de l’entorn que millor encaixi amb les necessitats dels fills i filles i amb les preferències dels pares i mares. Així mateix, es vol informar sobre els mecanismes establerts a l’hora de fer la preinscripció i la matrícula als centres.

Portes obertes als centres educatius

Paral·lelament els centres educatius de Sabadell han iniciat les jornades de portes obertes. Les dates i horaris es van publicant al web municipal a mesura que els centres faciliten la informació a la Regidoria d’Educació.

Les propostes de les jornades són molt diverses. S’hi fan xerrades, projecció de vídeos, exposicions, jocs organitzats i esportius, tallers, contes, visites, etc. Tota una sèrie d’accions perquè les famílies que estiguin interessades puguin conèixer les línies pedagògiques, el projecte educatiu, els serveis i les instal·lacions de les futures escoles o instituts dels seus fills i filles.

La informació sobre les portes obertes de cada centre es pot consultar, segons el nivell educatiu, al web de la Regidoria d’Educació, a l’apartat de Centres Educatius.