Així funcionarà la T-Mobilitat

El conseller Damià Calvet assegura que estarà en funcionament a partir de l'1 de gener de 2021

Una de les estacions del perllongament de FGC a Sabadell
Una de les estacions del perllongament de FGC a Sabadell | Juanma Peláez
22 de febrer del 2019
La implantació de la T-Mobilitat s'ha anat ajornant, però ara ja té, en principi, data d'inici: l'1 de gener de 2021. Així ho va dir el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, el passat mes d'octubre i ho ha corroborat aquest divendres a Sabadell, en una xerrada al Gremi de Fabricants. Calvet ha donat alguns detalls del seu funcionament. "El nou sistema tarifari, no serà per corones sinó per quilòmetres i recurrència", ha indicat. 

Calvet ha explicat que es calcularan les distàncies en "línia recta" i "hi hauran zones planes de 10 quilòmetres", és a dir, dins d'aquest marge serà la zona 1. "Quan se surti, hi haurà un increment de tarifa per cada quilòmetre", ha continuat l'explicació. Ha garantit que hi haurà "una manera científica per calcular aquesta distància". 

Respecte a la "recurrència", el conseller ha precisat que fa referència a la freqüència d'ús, "com més s'utilitzi, més barat serà", ha assegurat. Tot plegat, farà que sigui "individualitzat" i no caldran els actuals títols que se substituiran per contactless. Calvet ha dit que espera que hi hagi "alguns elements" abans de la implantació el 2021. El titular de Territori i Sostenibilitat ha remarcat que aquest canvi "no suposarà en cap cas un increment de les tarifes".