VÍDEO Obren diligències a l'alcalde de Cerdanyola per l'1-O

Carrega contra el "caràcter polític" del procediment judicial

L'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà
L'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà | Ajuntament de Cerdanyola
Redacció
20 de febrer del 2019
Actualitzat a les 16:56h

L'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, ha rebut aquesta setmana una notificació en la què l'informen que s'han obert diligències prèvies per haver col·laborat en la preparació del referèndum, celebrat el passat 1 d'octubre de 2017. Així ho ha donat a conèixer en un vídeo que ha penjat al canal municipal de YouTube. 

Escolà ha admès que va fer "tot el que estava a les meves mans" perquè la celebració de l'1-O "fos possible" al municipi, amb "màxima normalitat i garanties per a la ciutadania". El batlle ha denunciat el "caràcter polític" d'aquest procediment", així com ho era el previ impulsat per la Fiscalia. "Vull tornar a refermar el meu compromís polític al costat del dret a l'autodeterminació del poble català", ha assenyalat.

Escolà ha finalitzat la seva declaració amb, "ho tornaríem a fer. És més, ho tornarem a fer". La posada en escena de la declaració institucional, per anunciar aquesta obertura de diligències prèvies, ha estat amb una fotografia del president xilè, Salvador Allende.