Els Mossos detenen l'exalcaldessa de Barberà Ana del Frago

Se la vincula a una presumpta trama de malversació i prevaricació

19 de febrer del 2019
Actualitzat el 25 de febrer a les 19:34h
Ana del Frago, amb Manuel Bustos, en una imatge d'arxiu
Ana del Frago, amb Manuel Bustos, en una imatge d'arxiu | ACN
L'exalcaldessa de Barberà del Vallès, Ana del Frago (PSC), ha estat detinguda aquest dimarts per una presumpta trama de malversació i prevaricació vinculat amb la ràdio pública. Així ho ha avançat El País i segons ha pogut confirmar NacióSabadell de fonts properes a la investigació, la Divisió d’Investigació Criminal dels Mossos d’Esquadra ha dut a terme un operatiu policial al consistori, en qualitat de policia judicial.

Diversos efectius del cos han interrogat del Frago, l'antic regidor de Comunicació, Alfonso Ortega, una interventora municipal, un secretari i una tècnica de comunicació al mateix edifici consistorial, on els ha rebut l'actual alcaldessa, Sílvia Fuster.

Tot plegat neix d'un expedient que va dur a Fiscalia Podem Barberà a mitjans de 2018, en el qual figuraven suposades subvencions irregulars a l'entitat que s'encarregava de la gestió del mitjà de comunicació municipal. Dos membres de la formació van anar a declarar, fa unes setmanes, al Mossos per aquests fets. 

El cas està sota secret de sumari. La socialista va ser candidata del PSC a les últimes eleccions de 2015, després de nou anys al càrrec.