Convoquen una manifestació per reclamar el retorn de l'oncologia pediàtrica al Taulí

Serà el proper dijous, 28 de febrer, a les 18 hores

Alguns dels membres de la Taula d'Entitats davant el Taulí
Alguns dels membres de la Taula d'Entitats davant el Taulí | Albert Hernàndez
19 de febrer del 2019
Actualitzat a les 23:06h
La Taula d'Entitats Socials del Vallès ha convocat una manifestació per al proper dijous, 28 de febrer, per reivindicar el retorn de l'oncologia pediàtrica a l'Hospital Parc Taulí. Una mobilització que anirà des del mateix centre sanitari i fins a la plaça Sant Roc. Precisament, coincidirà amb la celebració del ple de febrer. Per això, "demanarem que s'aturi el plenari i els regidors se sumin a la lectura del manifest", ha afirmat el president de la FAVS, Manuel Navas. 

El mateix Navas ha avisat que aquesta primera protesta "no serà l'última" fins que no aconsegueixin que torni el servei "d'on no hauria d'haver sortit mai". En aquest sentit, ha carregat contra "les consignes de partit" del PDECat i ERC "en lloc d'atendre el clamor popular". A més, ha titllat de "demagògics" els arguments donats per la mesura final adoptada pel CatSalut. 

"L'oncologia infantil al Taulí", ha assenyalat Navas serà el "crit de guerra" d'aquesta mobilització. La membre de la Taula d'Entitats, Txus Merino, ha recalcat "el factor proximitat" per mantenir la totalitat de l'especialitat i ha subratllat que es tracta "d'una qüestió política", ja que, com ha dit, "ampliant l'àmbit de referència" s'arribaria els 30 com el nombre mínim de nous casos per any per centre per mantenir el servei.