Giménez vol vianantitzar la Rambla i connectar la B-124 amb la Ronda Oest

L'alcalde de Castellar assegura que l'Ajuntament disposa de "suficient múscul financer" per afrontar nous reptes sense oblidar l'atenció a les famílies afectades per la crisi

Nació Sabadell
11 d'agost del 2015
Actualitzat a la 13:07h
Ignasi Giménez, alcalde de Castellar i president del Consell Comarcal
Ignasi Giménez, alcalde de Castellar i president del Consell Comarcal | Isaac Meler

Ignasi Giménez, alcalde de Castellar i president del Consell Comarcal. Foto: Isaac Meler

 

L'alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, afronta el nou mandat amb la voluntat de repensar la ciutat des d'un punt de vista estratègic. Sense apartar la mirada de les necessitats dels ciutadans afectats per la situació de crisi, assegura que el govern té sobre la taula diverses prioritats com la definició d'un nou Pla Estratègic Municipal que permeti replantejar el model de ciutat; vianantitzar espais claus del municipi com la Rambla i potenciar el comerç per combatre la fuga de clients cap a Sabadell. Tot plegat sense oblidar la mobilitat i la voluntat de treballar conjuntament amb Sabadell per convertir l'enllaç de la B-124 amb la Ronda Oest en una realitat.

En una entrevista a Nació Sabadell, Iganasi Giménez, ha afirmat que la situació financera de l'Ajuntament és més estable que anys anteriors. En aquest sentit, el batlle preveu que en els propers quatre anys es podran abordar inversions importants per la ciutat en matèria per exemple urbanística.

"Fins ara no teníem suficient múscul i bona part dels diners els destinàvem a l'atenció més directa dels ciutadans afectats per situació crisi", explica Giménez que confia que a partir d'ara, a banda d'atendre aquestes necessitats, es podran assumir altres reptes com el de replantejar el model de municipi. "Endegarem un Pla Estratègic municipal incentivant la participació amb la resta de formacions polítiques per dibuixar com volem que sigui el Castellar del futur".

Entre les prioritats que el batlle posa sobre la taula hi ha la vianantització de la Rambla i l'acabament de les obres de la Plaça Major. També planteja promoure accions que incentivin el comerç de proximitat i una actuació global que permeti arranjar el centre des del punt de vista comercial. "Amb reformes com aquestes poden incentivar el consum en el nostre municipi", explica Giménez que adverteix que hi ha un elevat percentatge de ciutadans que acaben marxant a comprar a Sabadell. "L'objectiu és que retorni part de l'oferta comercial", conclou.

Millorar la connexió viària

En matèria d'infraestructures Giménez remarca que durant aquest mandat caldrà treballar per garantir la connexió de la B-124 amb la Ronda Oest. L'alcalde considera que la construcció del tram de carretera pendent, el que seria la Ronda Nord, "és bàsic per millorar l'accés a la localitat i alhora facilitar la implantació de noves empreses".

Tot i que reconeix que aquest eix forma part del Quart Cinturó, una infraestructura que depèn del Ministeri de Foment, adverteix que aquest tram ha d'esdevenir "una prioritat". Per aquest motiu es mostra disposat a treballar conjuntament amb el govern de Sabadell per plantejar una demanda conjunta perquè s'executiu aquesta via. "Hauria de poder-se deslligar del Quart Cinturó i hauríem de ser capaços de poder plantejar un projecte dels dos ajuntaments", afirma Giménez que afegeix que de cara al setembre confia en poder començar a treballar en aquesta direcció i reunir-se amb el conseller de Territori i Sostenibilitat.

Pel que fa al projecte per fer arribar la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) fins a Castellar del Vallès, l'alcalde assegura que es tracta d'una proposta que segueix sobre la taula i que no està perduda. Amb tot adverteix que hi ha altres prioritats.