entrevista

«El disseny amb coberteries artesanals era un producte poc habitual per participar al Design Market»

Dos estudiants de l'ESDi guanyen el Premi Campari del Design Market, organitzat a Barcelona a finals de 2018

per Albert Hernàndez, 19 de febrer de 2019 a les 07:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els dos estudiants de l'ESDi, premiats a la cita de Barcelona Foto: ESDi


Una cullera, una forquilla o una cullereta de sucre, peces de coberteria que posades en mans d'estudiants de l’Escola Superior de Disseny (ESDi) es poden convertir en una relíquia. Concretament, les de Gemma Trellisó (Terrassa, 1998) i Álvaro Moreno (Sabadell, 1998), actualment el tercer any de carrera de disseny industrial i interiorisme -en el cas de la Gemma- a la fàbrica de talents de disseny de Sabadell. Ells dos van participar, a finals d'any, el Design Market i es van endur el Premi Campari de Nou Talent. Un treball, titulat Picats, que són coberts fets artesanalment en alpaca.- Quin missatge volien transmetre amb aquest disseny?

- El nostre producte és el resultat del conflicte entre art i disseny; artesania i innovació i passat i futur. La unió i el desordre d'elements bàsics com els d'un cobert, fan que ens qüestionem aquesta fase evolutiva i fem d'ella una cara atractiva de l'error manual.


- El premi és per "donar una segona vida i valor als objectes aparentment obsolets d'una manera creativa", com tenen la idea de fer servir la coberteria?

- Amb la nostra marca, MT Instrumenta, ja fem diferents col·leccions de coberts. En aquest cas, el resultat final del nostre disseny anava destinat al principal ús que se li dóna a aquests utensilis: menjar. De totes maneres, crèiem que era un producte poc habitual i l'aparador que suposava el Design Market ens ajudaria a fer-ne difusió i entrar en contacte amb part del disseny de Barcelona i voltants. 

- Com ha estat la rebuda entre familiars i companys.

- Molt bona! La veritat que ningú s'esperava que aconseguíssim la resposta que s'ha generat i, a més, venint d'una entitat tan important com és el Foment de les Arts i el Disseny (FAD), els organitzadors del Design Market. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MT Instrumenta ganador del Premio NEW TALENT Barcelona 2018 by @fad_barcelona en @designmarketbcn

A post shared by MT Instrumenta (@mt_instrumenta) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MT Instrumenta (@mt_instrumenta) on


- Què els ha suposat aquest reconeixement?

- És una empenta i reconeixement molt gran per poder seguir treballant, a part del renom dins el nostre propi currículum com a dissenyadors. Principalment, ens ha portat molts contactes. D'aquests, alguns professionals, a més de gent interessada en les nostres col·leccions.

- Per tant, ja han rebut comandes?

- Sí, vendes a particulars, però també estem centrats en una col·laboració que més endavant comunicarem pel nostre perfil d'Instagram... I només ho direm per aquest canal. 

- Arran del treball que heu fet i per a la gent que el descobreixi, allò que tinguem per casa és susceptible de ser redissenyat o que opti a guanyar un premi?

- Tot depèn dels ulls que ho mirin i les mans que ho treballin. Pensem que la base d'un bon projecte no és un simple resultat final, sinó que aquest tingui uns motius i unes bases conceptuals pròpies, que el facin digne de producció i doni riquesa a l'objecte.

 

 

Participació