La tensió dintre de Podem creix a Sabadell

L'Antic Consell Ciutadà demana a la direcció del partit que dissolgui la Comissió de Transició que ha assumit les regnes de la formació a Sabadell | Amenaça amb demanar la inhabilitació del Comitè de Garanties de Catalunya

Redacció
04 d'agost del 2015
Actualitzat a les 10:12h
L'antic Consell Ciutadà de Podem exigeix a la direcció del partit a Catalunya, que dissolgui la Comissió de Transició que s'ha fet càrrec de la formació seguint les directrius del Comitè de Garanties de Catalunya. Aquest òrgan es va presentar divendres passat i s'ha constituït després de l'expulsió -encara no definitiva- de sis militants, entre ells el secretari general del partit a Sabadell i regidor d'Unitat pel Canvi Ramon Vidal. El col·lectiu assegura que compta amb el suport de gran part de la militància i està disposat a demanar per escrit la inhabilitació del Comitè de Garanties de Catalunya. 

En un comunicat, l'antic Consell Ciutadà ha defensat la gestió de Ramon Vidal i ha carregat contra Manuel Navas, membre del Comitè de Garanties de Podem. "La seva intenció, juntament amb altres membres en tot aquest procés és la de fer un cop d'estat polític contra els òrgans democràticament elegits per l'Assemblea Ciutadana de Sabadell", consideren els membres d'aquest sector. Així mateix afegeixen que "es produeixen constants incongruències tant des del Comitè de Garanties com des de la Secretaria d'Organització en relació al que passa a Sabadell".

Els membres de l'antic Consell Ciutadà adverteixen que la Comissió de Transició que va presentar-se divendres passat "és una figura que no existeix" en els documents del partit. "Saben que no poden organitzar una gestora fins que es pronunciï el Comitè de Garanties estatal", remarca el col·lectiu que afirma que "aquesta comissió usurpa funcions en mans del Consell Ciutadà de Sabadell, i vol dissoldre el mateix abans que es pronunciï l'òrgan estatal". 

En aquesta línia critiquen que les persones que integren aquesta Comissió de Transició han estat "escollides a dit" amb "absoluta falta de transparència i comunicació". Així mateix consideren que Manuel Navas, antic membre del Consell Ciutadà i ara del Comitè de Garanties, "ha utilitzat la seva privilegiada posició per imposar els seus criteris i ha comptat amb el suport de la presidenta del Consell de Garanties, Ana María Pérez Oller". 

Amb tot això conclouen que aquesta Comissió no els representa i carreguen també contra el seu coordinador Miguel Lopera "que ha donat mostres al llarg de més de 4 mesos de la seva absoluta falta de respecte cap a els organismes interns del partit, en no acudir ni participar en cap de les reunions a les que ha estat convocat". Així mateix consideren que aquest òrgan és una "estafa" per als militants que van votar-los: "No estem sols tenim un fort suport a la nostra ciutat, i si cal fer-lo visible ho farem al setembre". 

Per tot plegat demanen a la direcció del partit a Catalunya, "que posi fre a aquesta absurda actuació antidemocràtica, dissolgui aquesta Comissió i torni la legalitat i la legitimitat als organismes del Partit a Sabadell". També adverteixen que si no se soluciona aquesta situació podrien veure's obligats a demanar per escrit la inhabilitació del Comitè de Garanties de Catalunya.