Els Mossos alerten del perill de seguretat en les plantacions de marihuana a Sabadell

La sobrecàrrega fraudulenta de la xarxa pot provocar incendis

Instal·lació fraudulenta d'electricitat en una plantació de marihuana a Sabadell
Instal·lació fraudulenta d'electricitat en una plantació de marihuana a Sabadell | Mossos d'Esquadra
18 de febrer del 2019
Actualitzat a les 12:13h
Els Mossos d'Esquadra alerten del perill que suposen les plantacions de marihuana en domicilis il·legals. Es tracta de grans espais, situats principalment en immobles, molts dels quals abandonats, que han acabat sent ocupats amb finalitats no vinculades amb l'emergència habitacional.

En aquests espais, la policia s'hi sol trobar plantacions extenses de marihuana, amb instal·lacions perfectament preparades per garantir el bon creixement de les plantes. Això implica un espai habilitat per al seu cultiu, amb sistemes de reg, il·luminació i escalfor. Dos exemples en son els casos detectats la setmana passada al barri de Can Puiggener i de Can Rull.

Tot plegat, però, funciona amb energia, i per aquest motiu el procediment habitual passa per robar directament el subministrament elèctric, és a dir, "punxar" la línia des de l'exterior. A l'interior dels domicilis, les enganxades al fluid són matusseres.
 

Instal·lació elèctrica fraudulenta en una plantació de marihuana a Sabadell. Foto: Mossos d'Esquadra


Amb aquestes connexions, s'incrementa el perill per la sobrecàrrega del sistema elèctric. Així, si el consum d'una casa ordinària ronda dels 4 ampers, en el cas d'una ocupació il·legal per al cultiu de marihuana es poden superar els 60 ampers. Això repercuteix en la xarxa, fet que pot suposar el sobreescalfament dels transformadors de zona, amb la seva avaria i, en el pitjor dels casos, incendi.

En aquest sentit, des del cos es recalca la necessitat de comptar amb la col·laboració ciutadana per detectar possibles casos de furt elèctric per al muntatge d'instal·lacions d'aquestes característiques.