Sabadell acull el 6% de les persones refugiades i sol·licitants d’asil de Catalunya

Compta amb 65 places destinades a la primera fase del circuit estatal

Estela Pareja i la regidora Míriam Ferràndiz repassant les dades de refugiats
Estela Pareja i la regidora Míriam Ferràndiz repassant les dades de refugiats | Albert Hernàndez
15 de febrer del 2019
Actualitzat a les 15:15h
Sabadell acull el 6% de places de les persones refugiades i sol·licitants d'asil de Catalunya, compta amb 65 places destinades a la primera fase del circuit estatal, de les 1.065 que hi ha repartides per tot el territori. "Sabadell és ciutat d'acollida", ha refermat la directora de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, Estela Pareja. 

Aquest seixantena de places suposen una crescuda respecte a 2015, quan eren de "10 de les 27 que hi havia a Catalunya", ha dit la regidora Drets Civils i Gènere, Míriam Ferràndiz. Amb la qual cosa, "referma el compromís" de la ciutat amb els refugiats.    

En total, però, com ha concretat Ferràndiz, a Sabadell es fa seguiment i acompanyament de 236 refugiats a través de diversos programes que contemplen formació, escolarització, transport, instal·lacions esportives municipals, vestuari i lloguer, entre d'altres. 65 son en aquesta primera fase del circuit estatal, 161 en la segona i deu a través del projecte Tenderol. A més, amb una aportació municipal i de la Generalitat de 40.000 euros.

Tot i així, la regidora ha criticat l'Estat espanyol, perquè Sabadell té una major capacitat d'absorció, però la frenen "el preu dels lloguers". Pareja també ha carregat contra l'alta xifra de denegacions -un 76%-, un cop ja s'han establert.