El jutge confirma la presó per al darrer detingut per l'agressió sexual múltiple de Sabadell

Ara per ara hi ha dos sospitosos entre reixes

Un cotxe dels Mossos entrant aquest migdia al jutjat de Sabadell
Un cotxe dels Mossos entrant aquest migdia al jutjat de Sabadell | Albert Segura
14 de febrer del 2019
Actualitzat a les 11:12h
El titular del jutjat d'instrucció número 2 de Sabadell ha confirmat la presó provisional, comunicada i sense fiança per al vuitè detingut per l’agressió sexual múltiple de diumenge a Sabadell a una noia de 18 anys. ratifica, així, la decisió presa divendres pel titular del jutjat d'instrucció número 3, que el va enviar a presó.

Es tracta del darrer arrestat, un home que es va lliurar voluntàriament dimecres al vespre a la comissaria de la Policia Municipal de Sabadell i que els Mossos van detenir, després que l'estiguessin buscant des de dilluns.

En l’auto, el jutge apunta que, a partir de les declaracions de la víctima i dels testimonis, el detingut seria un dels homes que la matinada de dissabte a diumenge van estar molestant la noia en un bar del centre de Sabadell. Amb tot, s’apunta que la policia va trobar una empremta de l’investigat en la part exterior d’una vitrina d’una de les habitacions del local on es va produir l’agressió sexual, una prova, però, que demostra que l’home hauria estat al lloc, sense determinat si hi era en el moment dels fets.

No obstant, va ser identificat en les rodes de reconeixement fetes al jutjat com un dels possibles autors per part de la víctima. Per tot plegat, el jutge considera, a més, que hi ha un risc de fuga donat que el detingut no disposa de residència legal i no ha acreditat arrelament en un domicili fix.

El fet que es presentés voluntàriament en seu policial, però, no suposa un atenuant, si bé no es contempla el risc de reiteració delictiva, de destrucció de proves o que pugui actuar contra bens jurídics de la víctima. Així, manté la presó que va decretar el jutjat d’instrucció número 3.

El relat dels fet

Segons l’auto, el jutge assenyala aquest home com un dels autors de l’agressió sexual de diumenge, un atac que es va perpetrar després de rondar la víctima en un bar del centre de Sabadell. 

Tot i que hi ha certes contradiccions en el relats dels fets dels testimonis, un amic de la noia hauria explicat en seu judicial que mentre anava pel carrer amb la víctima una tercera persona va irrompre en el seu camí , i que després d’intercanviar algunes paraules, la noia va fugir corrents “sense saber ben bé per què”, van intercanviar insults amb la persona amb què s’havien trobat i cadascú va marxar per carrers diferents. El mateix noi, però, assegura que havia begut bastant i no recordava massa bé què havia passat a dins del bar, però sí que recordava l’episodi amb l’assaltant.

En la seva declaració, la víctima va relatar els fets de la mateixa manera, però davant de jutge va afegir que “l’individu, a més de besar-la i tocar-la per tot el cos, li va introduir la mà per sota de la roba interior i li va introduir almenys un dit a la zona vaginal”, fet que suposaria un delicte d'agressió sexual consumat que no es relata en l'atestat policial.

Posteriorment, l’assaltant hauria dut la víctima al lloc on va ser agredida sexualment. La noia relata que va ser duta a un local o una nau abandonada on hi havia diverses persones, una de les quals semblava discutir amb l’assaltant. A més, declara que per la foscor i les circumstàncies no va poder veure bé les persones que hi havia a l’interior.

Por a què li passes "una cosa pitjor"

La noia relata, segons l’auto, que hi va haver tres agressions sexuals fetes, aparentment, per tres individus diferents, un fet que el jutge considera que es tracta d’un relat sense contradiccions i que se suposa que és “coherent i versemblant”. La víctima apunta que estava plorant, angoixada i atordida, i que tenia por que li passés alguna cosa pitjor del que ja li passava en aquell moment si es resistia.

Posteriorment, el tercer agressor la va treure del lloc, i un cop a fora van caminar una estona fins que van topa-se amb un cotxe que sortia d’un aparcament. Va ser llavors quan es va alliberar de l’agressor, que tenia agafada pel braç, i va sortir corrents cap el cotxe.

Els ocupants del vehicle apunten que van veure un noi amb la víctima, i que la dona que ocupava el cotxe va baixar la finestreta per demanar-li si estava bé, quan la jove va respondre que “cinc moros” l’havien violat. Van ajudar la noia a pujar al cotxe i van veure com el noi amb qui estava, un dels presumptes agressors, fugia. No obstant, la dona va reconèixer el noi en una de les rodes de reconeixement.

A aquest primer detingut se li suma el segon, que ja seria al lloc dels fets quan la víctima va arribar.