​Cs recorda l’incompliment per dedicar un carrer a Clara Campoamor

Va ser una diputada de la II República que va aconseguir els mateixos drets electorals de l'home i la dona

Redacció
14 de febrer del 2019
El portaveu de Cs, Adrián Hernández, ha recordat que s’està incomplint un acord de ple, de l’octubre de 2016, per dedicar un carrer a Clara Campoamor, que “va lluitar fins a aconseguir que les dones tinguessin els mateixos drets electorals que els homes i l’aprovació de la primera Llei del Divorci”.

El regidor ha criticat que fa “més de dos anys” i ha subratllat que s’ha demanat “en diverses ocasions” el compliment d’aquesta entesa que de forma “unànime” va expressar el plenari. La proposta “plantejava sol·licitar a la comissió del nomenclàtor un estudi i la redacció de l’informe per a executar la iniciativa” i en aquest sentit, ha assegurat que no li consta que s’hagi iniciat la tramitació.

Hernández ha lamentat aquest fet, ja que l’any passat va fer 130 anys del seu naixement. Per això ha considerat que l’equip de govern “no fa justícia a moltes dones rellevants de la història”.

Campoamor va ser una activista pels drets femenins i diputada durant la II República. El 1931 va aconseguir els mateixos drets electorals de la dona i l’home a Espanya. El 1936 es va exiliar a Buenos Aires i va morir a Lausana (Suïssa) el 1972.