​Cau un grup criminal que robava propietaris de botigues vallesanes de compravenda d'or

Els quatre homes van ser detinguts quan anaven a cometre un segon robatori, també al propietari d'un establiment de compravenda d'or

Material comissat.
Material comissat. | Mossos
Redacció
13 de febrer del 2019
Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre homes de 39, 34 i dos de 25 anys, tots de nacionalitat colombiana i veïns de l'Hospitalet de Llobregat, Sant Boi del Llobregat, i Palau-Solità i Plegamans per un delicte de robatori amb violència i intimidació consumat i un altre en grau de temptativa. En un dels casos un dels lladres duia documentació falsa i acreditava una altra identitat,

El integrants del grup buscaven persones vinculades a establiments de compravenda d'or per a robar-les, ja que eren coneixedors que podien portar a sobre una gran quantitat de diners en efectiu i joies. També van intentar accedir a un d'aquests establiments per a cometre un robatori, tot i que van ser interceptats pels mossos abans d'aconseguir-ho. El grup es coordinava constantment a través de telèfons mòbils i cada membre tenia una tasca assignada.

El dia 5 de desembre de 2018 la propietària d'un establiment de compravenda d'or va ser víctima d'una estrebada. Els fets es van produir quan entrava dins l'aparcament de l'immoble on residia. Un cop a dins després d'haver estacionat el seu vehicle, un home la va distreure mentre que un altre li va estirar de la bossa de mà. La víctima va intentar resistir-se però els agressors s'hi van enfrontar i, davant el perill, va deixar anar la bossa de mà.

Els dos homes van sortir corrents de l'aparcament amb el botí i fora els esperava un vehicle amb dos homes més amb els que van fugir. A partir d'aquest fet es va iniciar una investigació juntament amb un dispositiu de prevenció al voltant d'entitats de risc de la població.

Preparats per actuar

Fruit d'aquest dispositiu, el 5 de febrer, agents de paisà van detectar quatre homes a l'exterior d'una botiga de compravenda d'or a la localitat de Cerdanyola. Van observar com els quatre homes estaven posicionats estratègicament en diversos llocs al voltant de l'establiment, s'anaven fent senyals i estaven interconnectats constantment a través de telèfons mòbils. A partir d'aquest fet van alertar els agents que van demanar presència de més efectius.

Quan els homes van observar que s'acostaven vehicles policials van engegar el cotxe per fugir. Els agents, però, els van poder aturar. Dins del cotxe van trobar cinc telèfons mòbils, auriculars, guants i inhibidors de freqüència, tot sota el seient del conductor.

Els investigadors van relacionar els quatre homes amb un delicte de robatori amb violència i un delicte de robatori en grau de temptativa. El 7 de febrer els detinguts van passar a disposició judicial, on tres dels encartats, van quedar en llibertat amb càrrecs i el quart va ser ingressat al CIE, per ordre del Jutjat de Guàrdia de Cerdanyola.