Noves jornades de recuperació del bosc de Can Deu

La Fundació 1859 Caixa Sabadell, propietària i gestora del bosc, convoca de nou a particulars i entitats a participar en l'activitat

Cartell d'accés al bosc de Can Deu
Cartell d'accés al bosc de Can Deu | Albert Segura
Redacció
15 de febrer del 2019
Dins de la programació establerta per la Comissió Tècnica pel Futur del Bosc de Can Deu, la Fundació 1859 Caixa Sabadell organitza unes jornades de manteniment de les zones reforestades l'any 2016 i d'aprenentatge del protocol d'amidament de les parcel·les de seguiment de la vegetació que al mateix temps seran educatives per al conjunt dels participants.

Les jornades estan obertes a la participació dels particulars i les entitats que vulguin col·laborar-hi i compten amb el suport de QuadPack Foundation. Les tasques que es duran a terme seran retirar la malesa que ocupi els clots de plantació amb els arbrets plantats els anys anteriors, especialment les bardisses i l'herba; refer els clots de plantació per millorar la captura d'aigua i incrementar així les probabilitats de supervivència; i identificar exemplars  d'espècies invasores i arrencar-les (Senecio inaequidens, Phytolaca americana i Ailanthus altissima).

Un cop dutes a terme aquestes actuacions els participants aniran a una de les parcel·les de seguiment en les que s'han localitzat, identificat i mesurat exemplars de les espècies arbòries existents, amb l'objectiu de tenir una referència del creixement de la vegetació. Caldrà identificar els arbrets, indicant-ne l'espècie, la ubicació dins la parcel·la, amidant-los i anotant el seu estat general.

Per finalitzar, s'oferirà als participants una visita guiada per les instal·lacions del Centre d'Educació Ambiental, en especial la granja i la masia, seu del Museu de la Vida al Camp.


Dates i zones d'actuació

L'activitat es farà aquest diumenge, 17 de febrer, a l'àrea de Sant Vicenç de Verders i l'àrea de Vallhermoso, i diumenge 24 de febrer a l'àrea de l'aparcament de la carretera Sabadell a Matadepera i a l'àrea de Sant Julià.

El punt de trobada és la Masia de Can Deu a les 9.30 h (accés per la cantonada c. de la Prada amb c. del Bosc. Sabadell). Els participants hauran d'aparcar al barri i accedir a la masia a peu. L'activitat començarà puntualment a les 10 h.

Inscripció a les jornades

Per tal de facilitar l'organització de les jornades i la preparació del material és convenient que les persones i entitats interessades que contactin prèviament amb l'Espai Natura Fundació 1859 per correu electrònic a [email protected] o per telèfon al 93 725 95 22 (extensió 3).