sabadell

Quim Moya s'acomiada com a cap de Bombers de Sabadell

Aquest dilluns ha fet la seva darrera guàrdia com a màxim responsable a la ciutat

per Albert Segura, Sabadell, 12 de febrer de 2019 a les 09:24 |
Quim Moya, en un acte al Parc de Sabadell | Juanma Peláez
El cap del parc de Bombers de Sabadell, Quim Moya, s'ha acomiadat aquest dilluns dels seus companys. Moya va fer ahir el seu últim servei com a màxim responsable de la capital vallesana.

Moya va ingressar en el cos al 1984 com a voluntari adscrit al Parc de Terrassa i va aconseguir plaça com a funcionari quatre anys més tard, formant part des de llavors del Parc de Sabadell, on va ser-hi fins el 2006. Després va passar també per Martorell i el Vendrell, i a finals de 2014 va tornar a Sabadell. Al febrer de 2015 va substituir Vicenç Devesa com a cap del Parc de Sabadell, després de ser nomenat cap del Parc de Granollers.

 

Quim Moya, en un accident de trànsit. Foto: Juanma Peláez


En una entrevista a NacióSabadell, Moya recordava l'episodi més crític que el cos va haver de viure. Va ser el 2 de setembre de 1988. Pels volts de les 16.00 hores els Bombers van rebre l’avís que un tren que circulava en direcció Terrassa procedent de L’Hospitalet de Llobregat s’havia incendiat a l’estació de Sabadell Centre, mentre un altre comboi, que viatjava cap a Molins de Rei, es va trobar amb el foc de cara. Els passatgers dels dos trens van poder-ne sortir sense més.
 
Els Bombers van fer una primera intervenció, per sabent que no hi havia gent atrapada, van optar per deixar refredar el túnel i tornar-hi a accedir més tard. "El problema va ser quan una noia va sortir per on érem nosaltres demanant ajuda i dient que hi havia més persones atrapades en un tren en ple túnel”, recordava Moya.

 

Quim Moya, en un simulacre d'incendi. Foto: Juanma Peláez


En aquella operació hi van participar 27 dotacions de 16 parcs dels Bombers de tot el Vallès, i afortunadament no hi va haver cap desgràcia personal.

Concurs obert

Ara la Generalitat ha obert el concurs per a trobar substitut per a Quim Moya. El procediment s'ha obert aquest mateix mes de gener, i es podran presentar sol·licituds fins el proper 20 de gener. 

S'hi poden presentar Bombers de la Generalitat amb rang de sergent. Es preveu que el procés selectiu, que comptarà amb proves i una entrevista, no finalitzi fins, com molt aviat, el proper mes de març.
 

Quim Moya, en una jornada de donació de sang. Foto: Juanma Peláez

 

Participació