1 de 10

Millores en les condicions laborals dels treballadors del Viena

CCOO ha arribat a un acord amb l'empresa per l'ampliació de contractes o per la retribució de les hores de formació

per La Torre, 3 d'agost de 2015 a les 14:21 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 d'agost de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Secció Sindical CCOO Viena ha aconseguit un acord que millora el VI Conveni Col·lectiu de l'empresa Establiments Viena al seu quart any de vigència. L'empresa sabadellenca compta amb 1.400 treballadors repartits en 44 centres de treballa a Catalunya, sis dels quals a la capital vallesana. Entre les millores, les més rellevants són un increment del 4% sobre el salari base per al col·lectiu de nivell 6 (unes 500 persones) i la realització de com a mínim 70 ampliacions de contracte.

CCOO afirma que aquest acord ofereix millores per a la totalitat de la plantilla de l'empresa, però s'ha insistit "principalment en el col·lectiu de nivell 6 que, atesa la manca de promoció dins de l'empresa a nivells superiors retributius, s'havia vist atrapat en un sou molt ajustat per a la especialització i professionalitat que l'empresa exigeix avui dia".


Els principals punts de l'acord són els següents:

- Complement AT/IT en casos d'hospitalització, intervenció quirúrgica i/o accident laboral: es garanteix la complementació fins al 100% del salari en aquests supòsit, complementació a raó de la mitjana d'hores reals treballades als tres últims mesos, trobant una manera d'agilitzar aquest procés i prevenint errors de càlcul de la quantitat a complementar.


- Retribució hores de formació: tota la formació online realitzada es cobrarà a raó d'hora de treball efectiu. Donat que actualment els cursos de formació es realitzen a través de les noves tecnologies i fora del centre de treball.

- Ampliacions de contractes: Davant la necessitat de que es realitzin més hores de les contractades, excedint-se en casos dels límits establerts legalment, es garanteix la realització de com a mínim 70 ampliacions de contracte, ja siguin hores contractades a temps parcial o de conversions a jornada complerta.

- Increment del 4% al salari base del col·lectiu de nivells 6: Donada la impossibilitat de promocionar a nivells superiors, s'aconsegueix un increment del 4% al salari base de tots els nivell 6, sent aquest increment addicional al ja pactat al conveni per a aquest any i per als propers, situant-se l'augment per aquest conjunt de treballadors i treballadores en un 5,5% al quart any de vigència del VI Conveni Col·lectiu d'Establiments Viena. Aquest augment serà efectiu a partir del proper 1 d'agost.

- Procediment i protocol per a promocionar d'Equip Base a Responsable de Torn: s'ha acordat establir els criteris que ha de complir el personal de l'Equip Base per a promocionar a Responsable de Torn, publicant la convocatòria de les vacants generades a cada local, afegint d'aquesta manera transparència al procés de promoció i garantint a tothom la possibilitat de presentar-se com a candidat per a ocupar les vacants que sorgeixin. 

 

Participació