Deu anys sense Antoni Farrés

Tal dia com avui de 2009 ens va deixar qui va se alcalde de Sabadell durant 20 anys

13 de febrer del 2019
Actualitzat el 14 de febrer a les 18:04h
Antoni Farrés en la investidura de 1995
Antoni Farrés en la investidura de 1995 | Juanma Peláez
Aquest dimecres es commemora el desè aniversari de la mort d'Antoni Farrés, alcalde de Sabadell durant els anys 1979 i 1999. Convertit en un referent per a ciutadans i representants polítics, la seva memòria va ser molt present en la darrera campanya de les eleccions municipals a la capital vallesana, on moltes formacions van apel·lar a la seva figura com a referent de la refundació de la ciutat.

La seva gestió al capdavant del consistori va fer-lo artífex de canvis revolucionaris per a la ciutat que han dibuixat el Sabadell que avui coneixem. Fill de la burgesia sabadellenca, va optar per canviar de camí i treballar en una fàbrica, època en què va viure en la comuna de "Les Filipines", coneguda a tot l'Estat. 

Aquesta actitud el va fer fort per imposar-se en les eleccions municipals de 1979 representant el PSUC, on es va guanyar la simpatia de molts sectors. Va ser alcalde de Sabadell fins l'any 1999, quan Manuel Bustos (PSC) li va agafar el relleu.

Farrés va morir el 13 de febrer de 2009 després de patir una llarga malaltia. La ciutat el va acomiadar amb una capella ardent al saló de plens de l'Ajuntament de Sabadell, per on van passar centenars de veïns i representants polítics de tot el país.
 

Antoni Farrés, en un viatge a Sarajevo. Foto: Juanma Peláez


Un espai per a Farrés

Tot i que ja hi ha un monument al capdamunt del Parc Catalunya dedicat a Farrés, la societat sabadellenca demana dedicar un espai a l'exalcalde. De fet, l'Agrupació de Veïns de Gràcia ha lliurat una instància a l’Ajuntament de Sabadell amb la seva proposta d’anomenar el passeig que s’origini del soterrament dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) com a Alcalde Antoni Farrés.

Es tracta d'una iniciativa que comptaria amb les simpaties de molts ciutadans, però que encara té camí per recórrer.
 

La zona quan encara no s'havia cobert. Foto: Juanma Peláez