Dos descarrilaments mortals en menys de tres mesos a la línia R4

La circulació de trens s'ha interromput entre Terrassa i Manresa i es donarà servei per carretera

El tren descarrilat a Vacarisses
El tren descarrilat a Vacarisses | Anna Mira
08 de febrer del 2019
Actualitzat a les 22:05h
La línia R4 torna a estar en el focus d'atenció després que aquest divendres a la tarda dos trens han xocat frontalment a Castellgalí (Bages). Un accident que a hores d'ara ha deixat una víctima mortal i vuit persones més ferides. Un dels combois, que cobria el trajecte entre Sant Vicenç de Castellet i Manresa, ha descarrilat, tal com ha informat Protecció Civil.

L'accident s'ha produït pocs mesos després del descarrilament d'un comboi de la mateixa línia, en aquest cas a Vacarisses (Vallès Occidental) on va morir una altra persona i 44 més van resultar ferides. Aleshores, les males condicions del talús i les pluges acumulades a la zona van causar una esllavissada de pedres que van fer descarrilar un tren que feia el recorregut entre Manresa i Terrassa. I també el 2009 una altra esllavissada a Vacarisses va causar el descarrilament d'un altre tren, en aquell cas però, sense ferits. Tant el passat 20 de novembre com també avui Rodalies ha posat en marxa un servei per carretera per cobrir el trajecte que ha quedat interromput a causa de l'accident. 
 
En el descarrilament del passat 20 de novembre, el Síndic de Greuges va obrir una investigació d'ofici per aclarir si hi va haver responsabilitat del Ministeri de Foment i Adif en l'esllavissada del talús que va provocar l'accident mortal. A hores d'ara encara es desconeixen les causes del xoc de dos combois aquest divendres. 
 

Foto: Laia Camps (Twitter)